Osječko-baranjska

DRUŽILA SE S UČENICIMA I. GIMNAZIJE

Donna Vekić kao najbolji ambasador Osječko-baranjske županije

Najbolja hrvatska tenisačica i osječka sportašica Donna Vekić vratila se na kraju sezone u svoj rodni grad Osijek. Povratak je iskoristila i kako bi Osječko-baranjskoj županiji zahvalila na dugogodišnjoj potpori.

Donna Vekić kao najbolji ambasador osječko baranjske Županije   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Republika.eu / STV

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić i službeno je to postala na kraju ove kalendarske i natjecateljske godine kao 32. igračica svijeta napravila svoj najbolji raking karijere.

Donna je na samo nekoliko dana došla u Osijek, gdje se družila i s učenicima sportskih razreda prve gimnazije, a najbolju hrvatsku tenisačicu primio je i osječko-baranjski župan Ivan Anušić još jednom istaknuvši kako je Donna kao prava sportašica svjetski poznata, jedan od najvećih brendova grada, ali i najvažnije ambasador Osječko-baranjske županije u cijelome svijetu.

Župan je od Donne na dar dobio sliku s njenim reketom kao znak zahvalnosti za podršku koju je od županije dobijala godinama.

Donni je, kako je kazala čast biti primjer mladima i nositi tu titulu u svom rodnom gradu gdje je počela prve sportske korake.

"Definitivno najbolja sezona do sada u karijeri, i nadam se da će sljedeća biti još bolja. Jako mi se drago vratiti u Osijek, i drago mi je što je župan rekao, da sam najbolji ambasador županije i nadam se da ću ovoj djeci pokazati pravi put i da će slijediti moj primjer i biti profesionalni sportaši", rekla je Donna Vekić.

Profesionalan put Donne Vekić bio je težak i trnovit, kao i svakog velikog tenisača, a tek je na početku. Jer, 32. mjesto na rang listi najboljih igračica svijeta nije ni približno konačan cilj ove vrhunske sportašice. 

Za Donnu pripreme za novu sezonu i lov na nove pobjede i turnire kreću već od ponedjeljka. Inače, kako se danas moglo čuti, obitelj Vekić u budućnosti planira izgradnju velikog teniskog kampa u Osijeku, koji će svakako probuditi novu sportsku svijest kod mladih i ovaj sport popularizirati na još većoj razini u samom gradu i županiji.