Tenis

ATP FINALE

Drugi poraz Pavića i Maracha, a drugi putnik u polufinale neizvjestan

Najbolji teniski par na svijetu Hrvat Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach u petak su u 3. kolu skupine "Knowles/Nestor" na ATP finalu u Londonu poraženi od Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela sa 6-7 (4), 4-6 poslije sat i 43 minute igre.

Ilustracija   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Pavić i Marach su već u prvom gemu izgubili servis, ali su ga vratili u četvrtom za 2-2. Nakon toga više nije bilo prilika za oduzimanje servisa, pa je prvi set otišao u tie-break u kojem su se bolje snašli Kubot i Melo.

U drugom setu Pavić i Marach prvi dolaze do breaka i vodstva 3-1, ali kada su na svom početnom udarcu trebali potvrditi break izgubili su servis. U desetom gemu Pavić i Marach su imali gem-loptu za 5-5, nisu je iskoristili i to im se odmah osvetilo, još jednom su izgubili servis, a time i meč.

Pavić i Marach su na startu pobijedili francusku kombinaciju Mahut/Herbert sa 6-4, 7-6, a potom su izgubili od Amerikanaca Bryana i Socka (4-6, 6-7) i u posljednjem kolu od Kubota i Mela.

 U posljednjem susretu ove skupine (18.45 sati) Bryan i Sock, koji su već osigurali polufinale, igraju protiv Mahuta i Herberta, i ako Amerikanci pobjede u dva seta onda o drugom putniku u polufinale odlučuje postotak osvojenih gemova. Pavić i Marach imaju omjer osvojenih gemova 33–36 (47,8 posto), Mahut i Herbert 22–19 (53,7 posto), a Kubot i Melo 28–35 (44,4 posto).

Iz druge skupine plasman u polufinale izborili su Britanac Jamie Murray i Brazilac Bruno Soares, te Kolumbijci Juan Sebastian Cabal i Robert Farah.