Tenis

DAVIS CUP FINALE

Čilić i Ćorić spremni za Chardya i Tsongu

Hrvatska Davis Cup reprezentacija sutra kreće po drugi naslov u ovom prestižnom natjecanju. Protivnik je superjaka Francuska, s kojom igramo u Lilleu, u dvorani koja prima 26 tisuća gledatelja.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija   FOTO:Facebook
Piše: Media Servis

Iznenađenje je što izbornik Galskih pijetlova Yannick Noah nije za prvi dan prijavio nominalno prvog igrača Francuske Lucasa Pouillea. Prvi sutrašnji meč tako će igrati Borna Ćorić i Chardy, a nakon njih nastupaju Marin Čilić i Tsonga.

Evo komentara hrvatskog izbornika Željka Krajana:

"Njihova izbornika svi hvale jer uvijek nađe nekog džokera na kojeg nitko ne računa jer nije realno da igra prema svom rankingu. Za mene je ovo realno na zemljanoj podlozi, nisam iznenađen što igra Chardy", naglasio je Krajan. Iako ima negativan skor sa Chardyem, Borna Ćorić vrlo je miran uoči sutrašnjeg meča.

"Veselim se sutrašnjem meču. Igrali smo tri puta, od toga me dva puta dobio, i stvarno se veselim. Nadam se da ću olakšati Marinu Čiliću meč protiv Tsonge jer će mu biti puno lakše igrati ako ja dobijem prvi susret. To nam je glavni cilj", kaže Ćorić.

Naš prvi reket osvrnuo se na ogled Ćorića i Chardya te na svoj meč protiv Tsonge.

"Mislim da Borni neće smetati što igra prvi meč protiv Chardya jer je spreman igrati s obojicom protivnika. Očekivao sam da ću igrati sa Tsongom jer on je vođa njihove ekipe, bez obizira na to što nije igrao nekoliko mjeseci. Odigrao je par dobrih mečeva potkraj godine. Dobro se znamo, imali smo  teških mečeva u posljednjih nekoliko godina, a to očekujem i sutra. Mislim da ću sutra pokazati svoju najbolju partiju na terenu", najavio je Marin Čilić.

Subotnja igra parova počinje u 14 sati, a za nju su prijavljeni Ivan Dodig i Mate Pavić, dok je francuski izbornik odlučio na teren poslati Herberta i Mahuta.