Gospodarstvo

IZVANREDNI POVJERENIK PERUŠKO OBJAVIO

Radnici Agrokora dobit će 50 posto veće božićnice

Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško najavio je da će zaposlenicima koncerna isplatiti povećane božićnice.

Ilustracija   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Božićnice će iznositi 1500 kuna što je povećanje od 50 posto, a djeca zaposlenika dobiti će dar u iznosu od 600 kuna te ulaznice za predstave, koji će biti isplaćeni prije blagdana Sv. Nikole, rekao je Peruško.

"U to je Agrokor uložio ukupno preko 35 milijuna kuna i na taj način smo poslali signal da smo kao kompanija zahvalni za sve ono što su naši zaposlenici učinili u ovom razdoblju tokom izvanredne uprave kao i u ovome što nam prethodi u narednih par mjeseci tokom implementacije same nagodbe."

Peruškova zamjenica Irena Weber poručila je da i dalje rade na povećanju plaća posebno onima s najnižim primanjima.

"Napravili smo značajan iskorak u povećanju sigurnosti zaposlenja naših zaposlenika, na način da smo povećali značajno udjel ugovora na neodređeno. Također bitno je napomenuti da smo kao poslodavac imali značajan broj novozaposlenih u grupi, dakle samo u Konzumu u maloprodaji i logistici ove godine zaposleno je više od 1300 ljudi."

Predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatica Stulić zahvalila se izvanrednoj upravi i Upravama svih kompanija u koncernu.

"To je veliki napredak u odnosu na ono što smo imali u prošloj godini. Vjerujemo da ćemo nastaviti socijalni dijalog i da ćemo u idućoj godini kroz socijalni dijalog još više povećati materijalna prava radnika."