Osječko-baranjska

U POTPUNOSTI ZAVRŠEN

Novim kružnim tokom riješen stoljetni prometni problem Općine Čepin

Na mjestu nekadašnjeg raskrižja u samom središtu Čepina danas je novi kružni tok. Jedno je to od najprometnijih križanja, a Čepinčani su godinama upozoravali na opasnost i nesreće kod tog takozvanog čepinskog ipsilona. S izgradnjom kapitalnog projekta vrijednog više od tri i pol miljuna kuna, krenulo se ljetos, a ovih je dana u potpunosti završen.

Kružni tok u Čepinu   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Križanje županijskih cesta u središte najvećeg hrvatskog sela jedno je od najprometnijih u Osječko-baranjskoj županiji i šire. Novim kružnim tokom od sada se prometuje mnogo sigurnije, a riješio stoljetni problem ne samo općine Čepin već i svih mještana, pješaka, biciklista i vozača, istaknuto je na otvorenju toka.

"Sam taj ispilon je nezgodan. Najviše je prometnih bilo zimi zbog uvjeta, ali evo sad taj kružni tok ne samo da je vizualno promijenio sam ulazak i izlazak iz Čepina nego je uvelike pomogao u sigurnosti prometovanja i pješaka i biciklista i samih vozača", rekao je načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac.

Na nekadašnjem raskrižju prometne nesreće bile su česte, a na što je redovito upozoravala i policija.

"Mi kao policija smo to označili kao jedno od opasnih mjesta to raskršće i pretvaranjem u kružni tok cilj nam je poboljšanje prometa i veća sigurnost naših građana. Mi imamo i naše stručne službe koje obilaze terene i mi uočavamo kritična mjesta i kroz ove programe to je sada prilika da ta mjesta učinimo sigurnijima za naše građane", rekao je načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece.

"Iz nacionalnog programa "Sigurnost je na cestama" i Osječko-baranjska župaija zajedno su financirali ovaj kružni tok. 2 milijuna 400 tisuća kuna od strane MUP-a, milijun Osječko-baranjska županija. Projektant je bio Rencon tako da ovaj projekt možemo zaključiti na 3 milijuna 600 000 kuna i na neki način svakako definitan projekt bitan za sve mještane Čepina i sve ostale u prometu", ističe župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

Uz kružni tok izgradio se i dodatni parking, a uređene su i sporedne ceste te javne površine. Županija u sljedećoj godini nastavlja s kapitalnim investicijam, a u središtu je gradnja autoceste na koridoru V.C koja će biti završena do granice s Mađarskom najkasnije 2021. godine.