Osječko-baranjska

SJEDNICA GLAVNOG ODBORA

HDSSB započeo suradnju s parlamentarnim strankama srednje Europe

HDSSB započinje suradnju s parlamentarnim strankama srednje Europe. Najavljeno je to na današnjoj sjednici HDSSB-ovog Glavnog odbora, na kojoj je usvojeno financijsko izvješće stranke za 2018. godinu i donesen program rada za 2019.-tu. Rečeno je i kako je stranka u potpunosti konsolidirana i aktivna na lokalnoj i nacionalnoj razini, gdje je dio vladajuće saborske većine.

Glavni odbor HDSSB-a   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / STV

U HDSSB-u s puno optimizma ulaze u novu 2019. godinu. Glavni odbor kooptirao je nove članove Izvršnoga odbora te podržao pripreme stranke za nadolazeće izborne cikluse na nacionalnoj i lokalnoj razini.

"Stranka je konsolidirana, dakle prošla su ona vremena nekih turbulencija u stranci. Mi imamo nove mlade ljude, članove, stranka je dakle još uvijek aktivna, prisutna ovdje i želimo iznjedriti nove kandidate da već sada na vrijeme, iako još nije vrijeme lokalnih izbora, pripremimo ovdje naše lokalne nove mlade ljude za djelovanje u stranci i za pripreme za ove izbore, a izbori za Hrvatski sabor već su održani, određene konzultacije, dakle, ići će svojim tijekom, veliki je posao pred nama. Stranka je aktivna i to je ono što je najvažniji zaključak Glavnog odbora stranke", rekao je predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a Josip Salapić.

HDSSB-ov predsjednik Branimir Glavaš izvjestio je članove Glavnoga odbora o sudjelovanju HDSSB-a u vladajućoj većini i održanim sastancima s predsjednikom Vlade. Podsjetio je i na presudan HDSSB-ov glas u Saboru za opstanak parlamentarne većine. Inače, bila je ovo treća sjednica HDSSB-ovog Glavnog odbora na kojoj je, među ostalim, imenovan međunarodni tajnik stranke, povratnik u HDSSB Mario Festetics de Tolna.

"Prvi moj posao koji sam, mogu reći, uspješno kao međunarodni tajnik stranke apslovirao, da smo HDSSB definitivno primaknuli u u formalnom smislu Europi, odnosno srednjoj Europi. Počeli smo suradnju s parlamentarnim strankama u Austriji. U veljači ove godine bi trebao biti već format suradnje objedinjen, zajedno s Norbertom Hoferom, ministrom vanjskih poslova Republike Austrije, gdje će biti vrlo vjerojatno i zajednička tiskovna konferencija baš u veljači ove godine", rekao je međunarodni tajnik HDSSB-a Mario Festetics de Tolna.

U HDSSB-u ovakav vid suradnje smatraju izuzetno važnim, a vjeruju kako će dati vjetar u leđa, ne samo HDSSB-u, nego i razvitku cijele slavonsko-baranjske regije, Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.