Gospodarstvo

KLJUČ U BRAVU

Teški dani hrvatskog gospodarstva: 3. maj pred stečajem, sisačkoj rafineriji ključ u bravu

Hrvatsko gospodarstvo proživljava teške dane. Najavljeno je zatvarenje rafinerije u Sisku, a brodogradilište 3. maj je pred stečajem. Oporba za ovu situaciju krivi Vladu, a ostaje pitanje - ima li nade za brodogradnju i naftnu industriju?

Uljanik   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić upozorio je da je kraljica hrvatskog gospodarstva - INA na niskim granama, tisuće stručnih ljudi su otpuštene, imovina je prodana. Nema istraživačkog dijela, a sve se svelo na maloprodaju koja je protuzakonito izdvojena, smatra Sinčić.

"Planiraju zatvoriti Sisak, a kad tad će zatvoriti Rijeku. Zašto? Zato što im nije u interesu da ovdje proizvode i prerađuju naftu. MOL ima rafinerije u Slovačkoj i Mađarskoj i poanta je da se naše rafinerije ugase i postanu samo skladišta gdje će se već prerađena roba iz Mađarske dopremati i plasirat će se na benzinskim postajama i lukama. To je uvijek bila ideja i strategija MOL-a zato su i došli."

Gašenju rafinerije HDZ se oštro protivio, podsjetio je Ivan Pernar.

"Ne samo to. I Vrdoljak iz HNS-a koji je sad također zapravo na vlasti je ponavljao iste stvari. I onda ne samo da je HDZ napravio totalni zaokret i da je zapravo uprava INA-e odlučila defakto jednoglasno ugasiti rafineriju, nego Plenković još gura prst u oko svima i govori HDZ je stranka koja ispunjava svoja obećanja."

Poruka je jasna, gašenje sisačke rafinerije je politički dogovor i ide se na ruku MOL-u koji će kad-tad dobiti sve što bude htio, upozorio je Sinčić.

"Nedavno je gospodin Orban bio, sve je to unaprijed dogovoreno po jednom poltronskom ključu. Sigurno je i velik novac dao ispod stola da sve bude kako je MOL htio. Znamo je da je to praksa MOL-a - od Sanadera pa na dalje. Na kraju krajeva, gdje god je nafta to je uvijek bio predsjednički i premijerski posao, tu se velik novac kreće i korupcija tu nije strana", dodao je Sinčić.

U Hrvatskoj nije bitno mišljenje građana, nego što misle Washington i Bruxelles, istaknuo je Pernar.

"Nas zanima je li naša Vlada toliko usmjerena protiv interesa Hrvatske da je spremna dozvoliti gašenje rafinerije koji ne stvara gubitak i pritom ući u projekt LNG terminala koji definitivno donosi gubitak", pitao je Pernar.

Ne puno dalje, u Rijeci, u problemima je brodogradilište 3. maj kojem je prošlo 120 dana blokade računa. Ispunjeni su uvjeti za pokretanje stečaja koji zakonski mora pokrenuti Fina. Član Nadzornog odbora Samir Hadžić za Media Servis je rekao:

"RH bi trebala odrediti što su joj strateški interesi, a ja vjerujem da su rafinerija, INA i brodogradnja strateški interesi, samo bi to trebalo jednom glasno i jasno reći. Onda to braniti svim silama jer zemlja bez toga je nažalost gubi svoju suverenost i neovisnost", poručio je Hadžić.

Sudbina brodogradnje u Hrvatskoj i dalje je neizvjesna, a malo tko joj daje ikakve izglede. A kakva je budućnost naftne industrije ranije nam je otkrio naftni stručnjak Davor Štern.

"U sklopu te velike kompanije MOL-a i INA-e zajedno kako je danas, ekonomski i tržišni uvjeti govore u prilog zatvaranju Siska, nažalost. Loše je kada se zatvara bilo kakav industrijski potencijal u nekoj zemlji, ali može nam ostati na utjehu da će se onda intenzivirati radovi na modenizaciji Rijeke i da će ona postati izuzetno moderna rafinerija na dobrom položaju na Jadranu s mogućnosti izvoza derivata", istaknuo je Štern.

Sve ovisi o dogovoru s MOL-om o budućnosti INA-e te manje vjerojatnima otkupu ili pronalasku strateškog partnera, objasnio je Štern.