Nogomet

MALONOGOMETNI SPEKTAKL

Kafeterija Svačić obranila naslov prvaka turnira "8 kafića"

Ovodišnji humanitarni turnir igrao se u čast tragično preminulog Mladena Pačara Turnir je i ove godine organizirala humanitarna udruga Od mene za tebe, a suorganizator je bio Grad Osijek.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / STV

U prethodnih osam godina prikupljeno je više od dva milijuna kuna za realizaciju pet projekata u kojima su pomagali djeci s posebnim potrebama. Sva prikupljena sredstva od ovog turnira, od ulaznica do donacija, poslužit će za dovršetak rehabilitacijsko-edukativno-senzoričkog parka u Antunovcu, jedinstvenog u Hrvatskoj, koji se prostire na 5000 kvadratnih metara, a čije je otvorenje planirano za proljeće.

Zoran Lacković iznenadio je svog kolegu organizatora Marija Barišića te su u dogovoru ime RES parka nazvali po njegovom sinu, djetetu s autističnim spektrom Marinu. Velika je to nagrada i priznaje Mariju koji je bio uporan svih 8 godina u organizaciji ovog velikog događaja a za revijalnu utakmicu ovogodišnjeg turnira doveo je i sve članove RTL showa Života na Vagi u kojem je i sam sudjelovao.

Oni su nastupili protiv ekipe ŽNK Osijek.

U revijalnoj utakmici igračice ŽNK Osijek slavile su s 9-1 protiv ekipe Života na Vagi a što se samoga turnira tiče naslov pobjednika obranila je Kafeterija Svačić koja je u finalu bila bolja od Cafe Bara Loco Brijest s 5:2.

U redove pobjednika Caffeterije Svačić, otišle su i sve tri pojedinačne nagrade. 

Najbolji igrač i strijelac turnira je Vedran Nikšić, dok je Denis Pintarić najbolji vratar.

U sedam natjecateljskih utakmica gledatelji u dvorani Gradski vrt mogli su vidjeti veliki broj poznatih (malo)nogometnih imena, od nekadašnjih do aktualnih prvotimaca Osijeka, članova stručnog stožera bijelo-plavih, uspješnih igrača futsala, pa do svih drugih koji su dolaskom i nastupom dali svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj akciji, ali isto tako ostaje i žal što nisu došle ostale nogometne zvijezde posebice imena iz Osijeka, primjer svima trebao bi biti Almir Turković, legedna Bijelo plavih koji svake godine nastupi i iz Sarajeva dođe samo zbog ovog turnira.