Politika

''KARAMARKOVOJ I BRKIĆEVOJ STRUJI DOŠAO JE KRAJ''

Branimir Glavaš: Mate Radeljić je bio remetilački faktor u odnosima Ureda predsjednice i Banskih dvora

U predizbornu godinu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, kao što je već svima poznato, odlučila je ući bez svojega najutjecajnijeg savjetnika Mate Radeljića. Upravo je Radeljić u javnosti, ali i središnjici HDZ-a slovio kao "kolovođa" svih svađa s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

''Radeljić je postavljen od jedne struje kojoj je u HDZ-u prošao vijek trajanja i koja je u nestajanju'', kaže Glavaš.   FOTO:Neja Markicevic / CROPIX
Piše: Republika.eu / Jutarnji list

Izbacivanjem Radeljića iz tima predsjednica je najavila novi politički kurs - napuštanje desne pozicije i približavanje Plenkoviću te politici aktualnog vodstva HDZ-a.

Čelnik HDSSB-a Branimir Glavaš u komentaru za Jutarnji list tvrdi da ga zaokret predsjednice Grabar-Kitarović u posljednjoj godini mandata uopće ne čudi.

KARAMARKOVOJ I BRKIĆEVOJ STRUJI DOŠAO JE KRAJ

Bilo je, kaže Glavaš, krajnje vrijeme da se vrati HDZ-u, a izbacivanje savjetnika za unutarnju politiku Mate Radeljića s Pantovčaka jasan je, kaže, pokazatelj da je Karamarkovoj i Brkićevoj struji u HDZ-u došao kraj!

"Nije mi bilo normalno i prirodno što je predsjednica krenula tim kursom i plovila tako prve četiri godine svojega mandata. Mislim da je upravo Mate Radeljić bio remetilački faktor u odnosima između Ureda predsjednice i Banskih dvora. Od prvog dana njezina mandata on je najviše tome pridonio. Radeljića dugo poznajem, na Pantovčak je postavljen od jedne struje kojoj je u HDZ-u prošao vijek trajanja i koja je u nestajanju. Tu mislim na struju Tomislava Karamarka, Milijana Brkića i njihovih suradnika", kaže Glavaš.

PROČITAJTEIzdaja je razlog našeg razlaza i zamalo je dobio nogom u glavu. Laž je da je u to vrijeme Radeljić bio glavni urednik STV-a, već je bio direktor Stambenog!

Da je predsjednica nastavila istim smjerom, smatra Glavaš, ne bi imala nikakve šanse da obrani mandat na izborima za godinu dana!

"Biračima će  trebati vrijeme da razumiju tu promjenu i da novi smjer predsjednice prihvate kao kvalitetan odabir. Njezin nagli preokret trenutačno biračima sigurno ne izgleda dobro, kao ni djelovanje tajne službe prilikom razrješenja Radeljića, ali mislim da će s vremenom shvatiti da Hrvatska može naprijed samo ako predsjednica i premijer pušu u isto jedro", tvrdi Glavaš.

Izvor: Jutarnji list