Tech

''VIŠE KAŠNJENJA SI NE MOŽEMO PRIUŠTITI''

Fijasko IT parka Osijek – Gradska uprava u petak će objasniti kašnjenje

Prije 2 dana istekao je rok za raspisivanje natječaja za ulazak zainteresiranih informatičkih tvrtki u novoosnovani IT Park Osijek, a koji bi se trebao nalaziti u Gackoj ulici. U udruzi Osijek Software City koja okuplja takve tvrtke ne kriju nezadovoljstvo i razočarenje činjenicom da i u 2019. godinu ulaze kao i u tri prethodne.

Piše: Republika.eu / STV

Osječka gradska Uprava najavljuju konferenciju za medije u petak na kojoj će biti objavljeni razlozi kašnjenja, svi detalji javnog poziva, kao i novi datum raspisivanja natječaja. Kao razlog kašnjenja navedeni su tehnički problemi, odnosno parcelizacija u katastru.

"Moramo vjerovati. U biti mi smo već imali sastanak sa gradskom upravom, nakon prvog kašnjenja. Dobili smo obrazloženje zbog čega je do kašnjenja došlo, i dobili smo okvirni rok koji će ovaj puta, nadamo se, biti neoboriv, jer više kašnjenja si ne možemo priuštiti. Točan rok će se znati u petak, ali govorimo o situaciji da bi sve trebalo biti riješeno ovaj mjesec", kaže Denis Sušac iz Osijek Software Citya.

Svi se nadaju kako se sve ponovno neće rastegnuti na tjedne i mjesece, jer je previše vremena već potrošeno. Nakon tri godine propuštenih prilika, u zadnja tri mjeseca, primjećuju to i IT tvrtke, učinjeno je više nego ikada do tada – ali očito ne i dovoljno. Još jedno kašnjenje donijelo bi još veće posljedice.

"Povlači za sobom prvenstveno da promašimo predstojeću građevinsku sezonu, znači da ne možemo na vrijeme izvršiti projektiranje i ishođenje dozvole i sve što je potrebno da počnemo sa fizičkom procjenom gradnje, i možda još veću štetu, jednostavno gubitak povjerenja potencijalnih ulagača koji će, ako se ova kašnjenja ponavljaju dobro razmisliti da li je Osijek pravo odredište za njihovo ulaganje", dodaje Sušac.

Za otvaranje tvrtki u osječkom IT parku zainteresirani su i inozemni ulagači, no kašnjenja si više ne možemo priuštiti – kažu u udruzi Osijek Software City.