Osječko-baranjska

NIJE STVAR SAMO U VREMENU, NEGO I NOVCU

Prvi ovogodišnji snijeg i sajam antikviteta u Osijeku nisu našli "zajednički jezik"

Stigla je nova godina i s njom novo vrijeme, ali su ostale neke dobre stare navike i tradicije. U Osijeku preve subote u mjesecu sajam antikviteta. Evo što je ponudilo njegovo prvo ovogodišnje izdanje.

Prvi ovogodišnji snijeg i sajam antikviteta u Osijeku nisu našli   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Prvi snijeg u Novoj godini i prvi ovogodišnji sajam antikviteta u Tvrđi. Nisu baš našli zajednički jezik, jer broj izlagača i posjetitelja bio je daleko manji nego inače. No, uvijek bude i onih koje ništa ne može obeshrabriti.

"Došao sam jer sam građevinac po struci, ja sam radio u puno težim uvjetima, ovo je za mene ništa, milina brate. A žao mi je što nema više ljudi, Osječani malo ste lijeni, morate malo se pokrenuti, a ne samo sjediti kod kuće i papati. Praznici su prošli, znači Osječani ajmo svi u Tvrđu", kaže za STV Duško Balašević.

I ponuda starina na sjamu bila je skromnija nego inače, ali se, unatoč tome, moglo pronaći raznih zanimljivosti.

A za prodavače i kolekcionare nema nikakvoga iznenađenja. Nije, kažu, stvar samo u vremenu, nego i u novcu, koji se potrošio za blagdane.

"Mi dođemo tu iz ljubavi prema antikvitetima, mi se mijenjamo između sebe, i ako nema kupaca ja sam mijenjao, nešto sam kupio, ne moram prodat, bitna je stvar da mi dođemo, mi to volimo i to je ljubav", priča Sebastijan Palić koji na pitanje jesu li ljudi mogli malo više izaći, kaže:

"Ne nadaju se ljudi, nemaju vjerojatno novaca, potrošili su se za Novu godinu. Bit će, idući sajam će bit bolji sigurno".

Bit će to prve subote u mjesecu veljači, kada će svi koje to zanima ponovno imati priliku uživati u starinama i druženju u baroknoj jezgri grada Osijeka.