Vukovarsko-srijemska

TEŠKA NESREĆA

Automobilom sletjeli u kanal Između Otoka i Slakovaca; jedna osoba poginula, druga teže ozlijeđena

Jedna osoba je poginula, a druga je teže ozlijeđena u nedjelju oko 15,25 sati kad je automobil sletio u odvodni kanal na državnoj cesti D537 između Otoka i Slakovaca na vinkovačkom području, izvijestila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska policija.

Ilustracija   FOTO:Tomislav Kristo / Cropix
Piše: Hina / Republika.eu

Nakon obavljenog očevida, utvrđeno je da je 24-godišnjak iz Slakovaca upravljao osobnim vozilom te je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u  kanal uz cestu, uslijed čega je vozač smrtno stradao, a 22-godišnjak, također iz Slakovaca, lakše ozlijeđen. Oba sudionika prometne nesreće su ispala iz vozila jer  nisu koristila sigurnosni pojas.

"Sudionike u prometu na cestama želimo obavijestiti da je ovo druga prometne nesreća u nizu kod koje je vozač smrtno stradao pri ispadanju iz vozila u prevrtanju jer nije koristio sigurnosni pojas.

Želimo istaknuti da je pravilno korištenje sigurnosnog pojasa u vozilu, prema uputama proizvođača, odgovornost svih vozača i putnika u prometu na cestama koji se prevoze na sjedalima koja imaju ugrađene sigurnosne pojaseve.

Policijski službenici i na dalje će provoditi pojačanu kontrolu i nadzor prometa usmjerenu na korištenje sigurnosnog pojasa, distrakciju, nedopuštenu brzinu kretanja vozila i upravljanje vozilom sa prisutnošću alkohola u organizmu kao glavnim uzročnicima najtežih prometnih nesreća", navode iz policije.