Osječko-baranjska

KAD DJECA POLITIČARA MLATE GRAĐANE

Nakon što je Vrkić junior nokautirao Željka Špehara koji je pao sa stolice i završio u bolnici, policija predlaže 380 kuna kazne!

Prema Optužnom prijedlogu koji je 28. studenog 2018. godine PU Osječko-Baranjska podnijela Prekršajnom sudu u Osijeku protiv Domagoja Vrkića, temeljem članka 111. i 160. Prekršajnog zakona, okrivljenik je dana 24. studenog 2018. godine u 22,20 sati u ugostiteljskom objektu „Caffe bar Kriket“na Jugu II u osijeku, tjelesnim napadom na drugu osobu narušavao javni red i mir.

Domagoj Vrkić zvani Tajson   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu / R.I.

U činjeničnom opisu prekršajne radnje i poduzetih mjera protiv optuženog Vrkića juniora u Optužnom prijedlogu stoji kako je „do narušavanja javnog reda i mira od strane okrivljenog Domagoja Vrkića došlo na način da je na terasi ugostiteljskog objekta“Kriket“ u Osijeku napao verbalno Željka Špehara iz Osijeka, obraćajući mu se riječima: Što hoćeš? Što ti jedeš govna stalno? Hoćeš sada pičku da ti razbijem!?, na što mu je Željko odgovorio da ne zna kakav on ima problem, da on nema nikakav problem i zamolio ga da ga ostavi na miru i da nema potrebe da ga spominje u lošem kontekstu.

Nakon toga je Domagoj od Željka zatražio da sjedne na stolicu na terasi lokala što je Željko i učini, te mu je Domagoj prišao i zadao mu dva udarca šakom ruke u predjelu glave iza lijevog uha i u lijevu stranu lica kod lijevog oka, nakon čega je Željko pao sa stolice, a Domagoj je potom otišao u lokal.

Dana 24. studenog 2018. godine u 22,41 sati po djelatnicima Hitne medicinske pomoći Željko Špehar odvezen je u KBC Osijek na Objedinjeni hitni prijem kojom prilikom je nakon pružene liječničke pomoći pristupio u službene prostorije, te dostavio liječnički nalaz broj 2018019452.

Okrivljeni Domagoj Vrkić po pozivu policijskih službenika II PP Osijek je dana 25. studenog 2018. godine pristupio u službene prostorije II PP gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenika za čl. 13ZOPPJRM-a, a o čemu je sačinjen zapisnik o ispitivanju osumnjičenika, te mu je uručena obavijest broj 182967. 

U obrazloženju  Optužnog prijedloga kaže se da su prikupljenim izvidima prikupljeni dokazi iz kojih proizlazi postojanje osnovane sumnje da je okrivljenik počinio prekršaj opisan u Optužnom prijedlogu, te da se sasluša četiri svjedoka, tu u konačnici policija predlaže da se okrivljenik proglasi krivim i kazni sa novčanom kaznom od 380 kuna, jer smatraju kako će predloženom novčanom kaznom u tom iznosu pozitivno utjecati na okrivljenika Vrkića, da ne čini više prekršaje.

Prvo ročište pred Općinskim sudom u Osijeku-prekršajni odjel, zakazano je za ponedjeljak 14. siječnja 2019. godine.

Budući je iz Optužnog prijedloga više nego očito da je oštećeni Željko Špehar kritične noći sa mjesta fizičkog napada odvezen vozilom hitne medicinski pomoći samo dvadesetak minuta nakon ozljeđivanja od strane okrivljenog, uputili smo dopis Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku. 

Tražili smo da nam se u što kraćem vremenu odgovori je li PU Osječko-Baranjska uputila Kaznenu prijavu protiv okrivljenika Domagoja Vrkića zbog fizičkog napada na oštećenog Željka Špehara koji se dogodio 24. studenog 2018.godine, zbog čega je isti završio u Kliničkoj bolnici. Naime, opće je poznato da u svim sličnim slučajevima PU podnosi uz prekršajne prijave i kaznene prijave DORH-u, kako bi Državno odvjetništvo kao jedino ovlašteno državno tijelu donijelo procjenu da li se radi o kaznenom djelu ili tek prekršaju.

Međutim Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku nam je 3. siječnja ove godine odgovorilo kako ne daju podatke o tome da li je ili nije zaprimilo kaznenu prijavu protiv neke osobe, te da se za ostale upite vezano uz ovaj slučaj obratimo nadležnoj policijskoj upravi.

To smo i učinili. Svoj upit uputili smo i PU Osječko-baranjskoj, ali do današnjeg dana nismo dobili nikakav odgovor.