Politika

BRANIMIR GLAVAŠ U PRESSINGU N1 TV

Vrkić je izvrgnut pritiscima svojih koalicijskih partnera da odabere trenutak i napusti mjesto gradonačelnika!

Gost Sandre Križanec u novom Pressingu N1 televizije bio je saborski zastupnik i predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš. Govora je bilo o aktualnoj političkoj situaciji kako na državnoj, tako i nalokalnoj razini, ali i o Mati Radeljiću, Ivi Sanaderu, Anti Đapiću, Vladimiru Šišljagiću, Draganu Vulinu te Ivanu Vrkiću. Kako se dogodilo zatopljavanje političkih odnosa, kako je izgledalo pomirenje s Vladimirom Šeksom, što misli o bivšem predsjedničinom savjetniku Mati Radeljiću...

Branimir Glavaš u Pressingu N1   FOTO:N1 screenshot
Piše: Republika.eu

Glavaš je komentirao jučerašnje incidente u Saboru, iako zadnjem nije nazočio. 

"Događalo se što smo očekivali, nakon mjesec dana pauze, zimskog godišnjeg odmora, logično je da je oporba očekivala ovaj dan i da baražnom vatrom krenu s pitanjima na premijera. Vidim da je popodne došlo do jednog da li insceniranog incidenta od strane zastupnika Mosta, Nikole Grmoje. Ono što sam čuo, Grmoja je direktno ili indirektno optužio premijera Plenkovića da je krenuo prema njemu, po njegovoj procjeni da izvrši i fizičku agresiju. Smatram da je to jedan medijski spin Grmoje, jer poznavajući Plenkovića, način rada, razmišljanja i ponašanja u Saboru, mislim da je to Grmoja prenapuhao", rekao je Glavaš.

Zanimljiv je bio i dio razgovora koji se tiče aktualne političke situacije u Osijeku, posebice jer je tu na vlasti aktualni gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je, kako ga je nazvao Glavaš, "proizvod i režija Mate Radeljića, koji je sada doživio sudbinu: tko sapunja dasku drugom, kad tad će naletjeti i doći u situaciju da će biti žrtva sličnog obračuna i političke eliminacije".

Vrkić je instaliran u trenutku kada su se svi urotili da se sruši Bubalo kao gradonačelnik Osijeka 2013. godine, kaže Glavaš.

"Ja želim Vrkiću ozdravljenje i dug umirovljenički život sa unucima, neka bude sretan i zadovoljan, ali gospodin Vrkić je zreo, na žalost zahvaljujući njegovom lošem zdravstvenom stanju da napusti mjesto gradonačelnika i omogući da se u gradu Osijeku provedu izvanredni izbori", dodao je Glavaš.

Glavaš je u emisiji iznio i javnosti do sada nepoznate detalje o tome kako je, prema njegovim riječima, Vrkić već sada izvrgnut pritiscima svojih koalicijskih partnera.

"Obzirom da rijetko dolazi na posao, ili kada dođe bude svega dva-tri sada, da odabere trenutak i napusti čelno mjesto gradonačelnika. Oni mu sugeriraju da to bude nakon dvije godine mandata, to bi bilo negdje u šestom, sedmom mjesecu, da se povuče, jer bi na taj način ta garnitura SDP-a i HNS-a osigurala da prva dogradonačelnica gospođa Žana Gamoš nastavi taj mandat gradonačelnika bez izbora naredne dvije godine kako bi se izbjegli izbori i omogućilo da se promjene političke okolnosti i omjer snaga u Gradskom vijeću i dođe do promjene kompletne vlasti u Gradskom vijeću".

Pogledajte cijelu emisiju Pressing N1 televizije: