Rukomet

HRVATSKA - BRAZIL 18H

Kauboji kreću u borbu za polufinale na SP-u

Hrvatska rukometna reprezentacija u 18 sati kreće u drugi dio natjecanja na Svjetskom prvenstvu. U njemačkom Kölnu snage će odmjeriti protiv Brazila.

Lino Červar   FOTO:Goran Sebelic / CROPIX
Piše: Media Servis

Kauboji su u prvom djelu svjetske smotre svladali sve protivnike u skupini B, te su u skupinu II prenijeli maksimalna četiri boda.
Osim južnoameričke momčadi izabranicima Line Červara na putu do polufinala stoje još Njemačka i Francuska koje su jučer u drugi krug ušle pobjedama. Branitelji naslova Francuzi svladali su Španjolsku sa 33:30, dok su domaćini Nijemci bili bolji od Islanda 24:19 koji je porazom izgubio i teoretsku šansu za ulaskom u polufinale. Francuska i Njemačka pobjedama su došle na čelo skupine te imaju pet bodova, dok naša reprezentacija ima četiri boda i s trećeg mjesta dočekuju Brazil koji ima nula bodova.

Za ulazak u polufinale Kaubojima su potrebne dvije pobjede. U skupini II koja se igra u danskom Herningu, domaćini Danci svladali su Mađarsku 25:22, a Švedska je razbila Tunis 35:23, dok će večeras snage odmjeriti Norveška i Egipat. Domaćini i Šveđani ostali su neporaženi na prvenstvu, a Tunis i Mađarska izgubili su šanse za borbu za medalje.