Rukomet

TEŠKA KATASTROFA

Červar ne posustaje: ‘Svi mi govore da smo oštećeni‘

Noć nakon šokantnog poraza od Njemačke i ne prolaza u polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva, Lino Červar još se ne miri sa sudačkim nepravdama.

Lino   FOTO:Damir Krajac / CROPIX

 Kauboji su izgubili od domaćina 22-21 iako su mogli u posljednjim sekundama doći bar do remija, što bi ih još držalo u borbi za prolazak u poluzavršnicu. Danski sudački par, što je nažalost uobičajeno, osim kad se igra veliko prvenstvo u Hrvatskoj, da djelitelji pravde štite domaćina do borbe za medalje.

"Koliko ja znam u Hrvatskoj nije bilo nikakvih prigovora na naše utakmice. Ovo podsjeća na 2007. godinu kad su nam sudili skandalozno i to se opet ponavlja", poručio je izbornik.

Podrška Červaru i igračima stižu sa svih strana. Oglasili su se mnogi, a među njima Luka Modrić i Dario Srna ali i rukometni treneri koji su još na prvenstvu.

"Izbornik Islanda Gudmundur Gudmundsson je ogorčen, Svensson također. Drago mi je da treneri govore da smo oštećeni i da je rukomet u padu, regularnost je apsolutno upitna i da nam naš sport ide strmoglavo nizbrdo. Tu se mora nešto promijeniti te da se sucima oduzme subjektivna procjena", naglasio je Červar.

Svoju žuč odmah nakon utakmice prolio je pomoćnik izbornika, Igor Vori.

"Ovo je jako loša reklama za sport. Ako su oni organizirali prvenstvo da bi se oni igrali, onda dobro znamo na čemu smo. To su nam trebali reći prije početka, a ovo je sramota. Želio bi da nam objasni što je sudio jer na kraju ako je on upravu ja ću mu se javno ispričati ili ja ne znam nakon 20 godina profesionalne karijere pravila rukometa", ogorčen je bio Vori.

Činjenica je, ne opravdavajući jučerašnju nepravdu, da je Hrvatska svoju šansu za polufinale iskompromitirala porazom od Brazila jer da se to dobilo utakmica s Njemačkom bila potpuno drugačija. Slijedi nam sutra borba s Francuskom, koja igra sve bolje, a protiv nas uvijek ‘grizu‘ kao da je finale. Velika je enigma hoće li Červar i njegov stožer uspjeti vratiti igrače za utakmicu koja bi nam mogla osigurati put ka kvalifikacijama.

"Moramo ponoviti minimum partiju kao protiv Njemačke da bi bili kompetitivni s njima. Situacija nam je složena zato što igramo s Francuskom koja je prvak svijeta, a mi smo načeti ozljedama i još smo pod dojmom jučerašnje utakmice. Trebali bi osvojiti bod ali to je bod kao kad ih pobijediš i bit će teško. I oni imaju svoju računicu ali su i ogromni favoriti", najavio je ogled s Francuskom izbornik Lino Červar. Utakmica u Kölnu sutra počinje u 18 sati.