Politika

HOĆE LI PONOVNO U UTRKU ZA PANTOVČAK?

SDP-ovci o Josipovićevu povratku: 'To nije uvod u njegovu predsjedničku kandidaturu'

Mogući povratak bivšeg predsjednika države Ive Josipovića u SDP i danas je tema na saborskim hodnicima. Njegove bivše, a vrlo moguće i buduće stranačke kolege, pozdravljaju njegov povratak. A komentirali su i hoće li biti protukandidat predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

Ivo Josipović   FOTO:Neja Markicevic / CROPIX
Piše: Media Servis

"Dobrodošli su svi oni koji žele pomoći da budemo bolji'', komentirao je SDP-ovac Gordan Maras mogući povratak Ive Josipovića svojoj bivšoj stranci. A evo što kaže o tome bi li Josipović bio dobar kandidat za predsjednika:

"Naš kandidat bit će onaj koji može najbolje konkurirati predsjednici, koji nudi politiku drugačiju od ove sadašnje pune ispraznosti, koja je puna trčanja po utakmicama. Neću vas ja učiti, pogledajte ankete", rekao je Maras.

Na pitanje je li to Zoran Milanović, Maras odgovara: "Što se mene tiče, naravno. U ovom trenutku ja ne vidim boljeg kandidata u javnosti."

Komentirajući mogući povratak, SDP-ovac Ranko Ostojić rekao je kako je bolje da se Josipović vraća u SDP nego u neku drugu stranku, ali je upozorio da nije dobro ako postoje određeni uvjeti.

"Mislim da se Ivo Josipović može, kao i ostali članovi SDP-a, vratiti u SDP. Ali, treba znati jednu stvar - zahtjevi i traženja trebaju biti odmjereni i u skladu s onim zbog čega je otišao iz SDP-a", objasnio je Ostojić.

A može li Josipović biti kandidat za predsjednika države?

"Ja ne predstavljam rukovodstvo. O tome će odluku donijeti Glavni odbor. Vjerujem da se Ivo Josipović ne vraća u SDP kako bi bio kandidat SDP-a za predsjednika Republike", zaključio je Ostojić.

Arsen Bauk je, pak, koncizno objasnio zašto je Jospović dobrodošao u stranku.

"Bivši predsjednik države Ivo Josipović u svojim javnim nastupima i vrijednostima za koje se zalagao, tijekom i nakon svog mandata, nije ni u čemu odstupao od vrijednosti koje je zastupao dok je bio član SDP-a. U tom smislu ne vidim zapreke da nam se pridruži ako to želi", istaknuo je Bauk.

To nije uvod u njegovu predsjedničku kandidaturu, rekao je Bauk. "Ako se, i kada se vrati, ima pravo na ambicije kao i svi drugi članovi SDP-a", dodao je Bauk. Komentirao je i njegovu moguću kandidaturu za čelnika stranke.

"Ako bude zadovoljavao uvjete za kandidiranje i ako se kandidira, može to učiniti", odgovorio je Bauk.