Politika

NOVI NAPADI

Pernar novinare usporedio s Hitlerom, policija pokrenula istragu

Iz Živog zida ponovno napadi na novinare. Ivan Pernar na Facebooku je novinare usporedio s Hitlerom. Uz sliku njemačkog diktatora napisao je ''99% novinara koji nas blate su učili od njega, laž se ponavlja u nedogled, koliko god je potrebno da bi ljudi u nju povjerovali.'' Potom je objavio naslovnicu Timesa iz 1938. kada su Hitlera proglasili osobom godine.

Pernar novinare usporedio s Hitlerom, policija pokrenula istragu   FOTO:Zeljko Puhovski / CROPIX
Piše: Republika.eu / Media Servis

''Suvišno je za govoriti o "profesionalnosti" novinara u Njemačkoj koji su se klanjali tom monstrumu i uzdizali ga u nebesa, te se potpuno stavili u službu jedne stranke. Upravo uz pomoć medija i novinara je Hitler uspio zaluditi mase. U isto to vrijeme, ti isti mediji su demonizirali svaku opoziciju Hitleru i pozivali na njihov linč. Karakterno uništivši one koji su se suprotstavljali Hitleru, mediji i novinari su otvorili vrata za njihovu eliminaciju iz javnog života Njemačke. Kao i nekad opoziciju Hitleru, nas iz Živog zida mediji danas prikazuju kao ljude opasne za državu i narod, pa čak i kao prijetnju javnom zdravlju. Nemojte dozvoliti da se povijest ponovi, ne vjerujte im niti slova!'', napisao je Pernar. 

Policija je pokrenula istragu, potvrdila nam je voditeljica Službe za odnose s javnošću MUP-a Marina Mandić.

"Kojim se utvrđuju elementi eventualne prekršajne odgovornosti. U ovom trenutku u objavljenom sadržaju ne vidimo kazneno djelo koje bi se vodilo po službenoj dužnosti. Napominjem da se radi o kaznenim djelima koje se progoni po privatnoj tužbi. To znači da svatko tko se smatra prozvanim, uvrijeđenim i osramoćenim istu tužbu može i pokrenuti", rekla je Mandić za Media servis.

Dakle, pravo na privatnu tužbu ima svaki novinar koji se osjeća prozvanim.

"Nismo zaprimili nijednu konkretnu prijavu u odnosu na objavu, već policija poduzima dio svojih radnji", rekla je Mandić.