Politika

"TO NIJE TAKO JEDNOSTAVAN PROCES"

Više resora sudjelovat će u nabavi borbenih aviona

Premijer Andrej Plenković jučer je iz Dubrovnika najavio da će u novom postupku nabavke borbenih zrakoplova i drugi resori imati posla, znatno više nego što je to bio slučaj u propalom procesu s Izraelcima.

Ilustracija   FOTO:PixaBay
Piše: Media Servis

"Bilo je, ali će ovaj put biti veća uloga i drugih resora poput Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva gospodarstva", izjavio je premijer. A glavni akter tih pregovora, ministar obrane Damir Krstičević i dalje tvrdi da Hrvatska nije kriva, no ipak priznaje:

"Mi smo uključili apsolutno sve što smo mogli, ali jasno, vidimo da je ovo još složenija priča koja zahtijeva još više koordinacije i upravo zbog toga, to ćemo tako i uključiti".Da to nije jednostavan proces smatra i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i ponavlja da trebamo sagledati naučene lekcije.

''U svakom slučaju Povjerenstvo treba imati i diplomate i menadžere, ljude koji su spretni u pregovorima. Očito međudržavne ponude, i iskustvo za Hrvatsku koje nismo imalo do sada - pokazalo je da to nije tako jednostavan proces'', rekla je predsjednica.