Požeško-slavonska

19-GODIŠNJAK ZARADIO KAZNENU PRIJAVU

Policija otkrila mladića koji je izmislio teško bolesnu djevojčicu i skupljao novac

Brojni korisnici društvenih mreža proteklih dana nisu ostali imuni na apel za pomoć petogodišnjoj Osječanki Kristini Omić, koja boluje, kako se navodilo u objavi na web-stranici, "od ArnoldChiari malformacije prvog stupnja te epilepsije, ali i niza popratnih zdravstvenih poteškoća".

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu

U tekstu, popraćenom fotografijom djevojčice koja leži u bolničkom krevetu, bila je navedena osječka adresa Tina Ujevića 48a, čak i datum rođenja djevojčice, kao i broj žiroračuna na koji se može uplatiti pomoć za operaciju. Operaciju, kako je navedeno u tekstu, nije moguće obaviti u Hrvatskoj, nego je, navodno, određena za 22. travnja u Chicagu te je za nju potrebno prikupiti 80 tisuća američkih dolara. U tekstu je čak navedeno da su Kristinini zagrebački liječnici suglasni da djevojčici nema pomoći u Hrvatskoj te da su 18. siječnja zatražili od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje financiranje skupe operacije.

Ipak, novinarka Glasa Slavonije razotkrila je slučaj - bolesna Kristina ne postoji!

Nakon svega reagirala je i policija te izvijestila javnost kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Kaptola, kojeg se sumnjiči da je na društvenoj mreži „Facebook“, s ciljem pribavljanja ne pripadajuće imovinske koristi, izradio stranicu putem koje je građane pozivao da uplate novčane iznose za bolesnu osobu s područja Osijeka, čije je podatke izmislio, čime je počinio kazneno djelo „Prijevara“. 

Protiv njega slijedi kaznena prijava.