Osječko-baranjska

SLUŽBENE POTVRDE JOŠ UVIJEK NEMA

Glas Slavonije: Novi KBC Osijek gradit će se u Gackoj ulici?

Iako u ravnateljstvu osječke bolnice još uvijek ne žele izlaziti u javnost s lokacijom na kojoj bi se trebao graditi novi klinički bolnički centar, Glas Slavonije piše kako iz neslužbenih izvora doznaje kako je u ovom trenutku najizglednija lokacija, oko koje se ovih dana i najviše pregovara, ona u Gackoj ulici.

KBC Osijek   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Riječ je o golemoj, danas neiskorištenoj površini između Peveca i Prosvjetno-kulturnog centra Mađara, odnosno o zemljištu koje se u zemljišnim knjigama vodi pretežito kao voćnjaci i oranice u vlasništvu Poljoprivrednog instituta Osijek i proteže se na gotovo 50 tisuća četvornih metara. 

Naime, u igri su ukupno tri lokacije, ali ova, navodno, slovi kao najveći adut, s obzirom na to da je u zoni tramvaja i autobusa, s brzim i jednostavnim pristupom svim prometnicama, pa vozila Hitne pomoći koja dovoze pacijente iz Vinkovaca, Vukovara ili Našica ne bi morala ulaziti u grad kao do sada, a otvorena je i mogućnost gradnje helidroma. 

Odnosno, lokacija je blizu gradskog središta, a opet izdvojena iz samog srca poslovne i zone stanovanja te s dovoljno prostora da se osigura objekt dostatne veličine s adekvatnom parkirališnom zonom, piše Glas Slavonije.