Gost komentator

JUDITA ANIĆ MIKULIĆ

Pročelnica izgubljena u prostoru i vremenu

Iako ste mislili da ste od lokalnih političara vidjeli sve, i da vas nečim novim teško mogu iznenaditi, trebali biste se ipak držati one stare: ''nikad ne reci nikad''.

Objava Sabine Režić na Facebooku   FOTO:Screenshot Facebook
Piše: Judita Anić Mikulić

Ovaj put ipak nije riječ o još jednoj u nizu promašenoj odluci nekog župana, načelnika ili gradonačelnika. Nije niti riječ o seksualnom skandalu kakvom smo znali svjedočiti. 

Riječ je o slučaju zbog kojeg ovaj komentar nosi naziv: pročelnica izgubljena u prostoru i vremenu. Glavna akterica je Sabina Režić, pročelnica Upravnog odjela za upravne i pravne poslove Osječko-baranjske županije. Pročelnica je to iz "garniture" aktualnog župana Ivana Anušića, imenovana nakon posljednjih lokalnih izbora na kojima je Anušić odnio pobjedu ispred Vladimira Šišljagića.

Ona je, naime, na svom Facebooku objavila prekrasnu fotografiju noćne panorame grada, uz komentar kako se osjeća sretno u gradu Osijeku. I sve bi to bilo krasno, samo da je uistinu objavila fotografiju grada Osijeka! Naime, objavila je panoramski prikaz grada Zagreba, na kojoj se jasno vidi stadion Maksimir. 

Pri tome, pročelnica je u objavi označila i Natašu Tramišak, inače pročelnicu Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije.

Očitu grešku je nakon nekoliko sati ispravila, no i to je bilo dovoljno da cijela stvar postane viralna, i još jednom podsjeti kako bi svi političari, ali i javni službenici koji su svojom prirodom posla uvijek pod povećalom javnosti ipak trebali posvetiti  više pažnje onome što rade, pa čak i u svoje privatno vrijeme jer, javnosti u doba današnje tehnologije ovakve greške teško mogu promaknuti.