Požeško-slavonska

PIJANA VOŽNJA, OBITELJSKO NASILJE...

Požeški HDZ na mukama zbog problematičnih članova

Kuma ministrice Žalac, Marijana Obradović, izbačena je iz HDZ-a, nakon što je u javnost izašla informacija o prometnoj nesreći koju je izazvala 30. prosinca, s 1,34 promila alkohola u krvi.

Ilustraciaj   FOTO:Pixabay
Piše: Media Servis / Republika.eu

Takvo ponašanje nespojivo je s javnim djelovanjem, rekao je za Media servis predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a, Željko Glavić.

"Gospođa Obradović je pozvana da istupi iz stranke, zbog nanošenja štete stranci svojim ponašanjem jer je pod utjecajem alkohola skrivila nesreću u kojoj je bilo ozlijeđenih i potom napustila mjesto nesreće, ne pružajući pomoć ozlijeđenoj osobi. Stranka ne želi takvo ponašanje tolerirati", rekao je Glavić. 

Podsjetimo, Obradović je svojim automobilom, u kojem je vozila svoje dvoje malodobne djece, naletjela na pješakinju koja se kretala nogostupom. Požeška policija zaprimila je liječničku dokumentaciju prema kojoj je pješakinja lakše ozlijeđena, zbog čega je Obradović prošla s prekršajnom prijavom. 

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, izjavio je kako je policija postupila prema zakonu, jer se kaznene prijave podnose tek kada je riječ o teškim ozljedama. 

Požeški HDZ očito muku muči s problematičnim članovima. Potpredsjednik Gradskog vijeća Požege, Igor Krizmanić, prije šest dana izašao je iz stranke nakon što ga je kći optužila za obiteljsko nasilje. 

Sličnu sudbinu doživio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji je početkom prošle godine izbačen iz HDZ-a, također zbog optužbi za obiteljsko nasilje.