Crna kronika

UHIĆEN 48-GODIŠNJI BUGARSKI DRŽAVLJANIN

Na Bajakovu zaplijenjeno 120 kilograma hašiša i litra hašišova ulja

Policija i carina na Bajakovu su zaplijenili 268 paketa s oko 120 kilograma hašiša i dva paketa s litrom hašišova ulja koje je u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 48-godišnji bugarski državljanin.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Hina / Republika.eu

Drogu je vozio u mercedesu B klase na kojemu su policajci uočili preinake te zatražili nalog za pretragu.

"Obavljenom pretragom u preinačenim dijelovima podvozja vozila pronađeno je ukupno 268 paketa s opojnom drogom tipa hašiš ukupne težine oko 120 kilograma i dva paketa hašiš ulja ukupne težine oko 1 kilogram", navodi se u policijskom priopćenju.

Dodaju da je 48-godišnji vozač uhićen te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja predan u pritvorsku jedincu, dok je kaznena prijava proslijeđena Uskoku. Zaplijenjena droga je oduzeta i proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzička istraživanja, ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić.

U policiji podsjećaju da je u 2018. u Hrvatskoj zaplijenjeno oko 50 kilograma hašiša i više od dvije tone marihuanae, od čega je oko 500 kilograma marihuane zaplijenjeno na graničnim prijelazima na području PU vukovarsko-srijemske.

Na prijelazu Bajakovo zadnja velika zaplijena hašiša zabilježena je 2009. godine kada je pronađeno oko 90 kilograma te droge, dok se u narednim godinama radilo o zapljenama manjih količina od jednog do dva kilograma.