Politika

INCIDENT U SABORU

Pernar iznesen, Bunjac stražaru prijetio smrću: "nećeš živ izaći odavde!"

Saborski zastupnik Živog zida (ŽZ) Branimir Bunjac (ŽZ), noćas je tijekom maratonske sjednice Sabora, dok je saborska Staža iznosila njegovog stranačkog kolegu Ivana Pernara iz sabornice, prijetio pripadnicima službenicima Straže koji su to radili da - "neće izaći živi", pokazale su snimke HRT-ove kamare.

Pernar iznesen, Bunjac stražaru prijetio smrću!   FOTO:Screenshot Facebook
Piše: Republika.eu / Hina

„Još mi jednom uzmi nešto iz ruke, kunem ti se, nećeš odavde živ izaći! Nemate pravo na to, dobit ćete batine! Tebe ću razbiti majmune, mrš!",  vikao je saborski zastupnik Bunjac stražarima, pokazuje situacija koju su snimile HRT-ove kamare, a koja se nije vidjela za internog saborskog prijenosa.

Taj se prijenos, naime, uobičajeno prekida kada se odredi stanka, što je bio slučaj i noćas kad je Pernar dobio opomenu uz udaljenje iz sabornice.   

Tu mu je kaznu izrekao predsjedavajući, potpredsjednik Sabora Milijan Brkić (HDZ), nakon što je Pernar za saborske rasprave o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade i o provođenju strukturnih reformi, 'skrenuo' u druge teme.  Pernar je, naime, čitao psalme, pozivao bivšeg premijera Ivu Sanadera, koji je u četvrtak ponovno završio u zatvoru, da prestane šutjeti i progovori o HDZ-ovim crnim fondovima, da „kaže istinu i bude pokajnik“.

Potpredsjednik Brkić u dva ga je navrata opomenu da se drži teme, no Pernar se oglušio, pa je na koncu opomenut i izrečena mu je kazna udaljenja sa sjednice.

Opomenu i zabranu govora do kraja rasprave o interpelaciji, dobio je i njegov stranački kolega Branimir Bunjac (ŽZ) koji je predsjedavajućeg Brkića prozvao za povredu Poslovnika, jer je, izjavio je Bunjac -  „kukavički“ poslao Stražu da izbaci Pernara.

„Kad to drugi put poželite, gospodine bajkeru, učinite to sami“, rekao mu je zastupnik Bunjac potpredsjedniku Sabora, očito 'ciljajući' na Brkićevu kupovinu motora.

Na Brkićevu konstataciju kako ima repliku, Bunjac mu je uzvratio:  „Kome ću govoriti, svetom Petru, je li pametnjakoviću?“, zbog čega je zaradio opomenu.

Inače, maratonsku raspravu o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade  Hrvatski sabor završio je u petak, iza jedan sat po ponoći. I oporba i HDZ ostali su na početnim stavovima - dok je oporba tvrdila da je Vlada neuspješna u provođenju reformi i  da nema ekonomke politike, iz HDZ-a su isticali da je Vlada u svome radu i tim reformama itekako uspješna. 

A putem svog Facebooka oglasio se i Bunjac. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Milijan Brkić je noćas, po tko zna koji put, poslao saborsku stražu da silom izbaci zastupnika Pernara iz sabornice. 
Zasmetalo ga je što se govorilo o presudi Ivi Sanaderu, bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a, koji je krao i zato osuđen na 6 godina zatvora
Iz nekog razloga straža je nasrnula i na mene i otela mi mobitel iz ruke iako su u tom trenutku svi zastupnici snimali incident.
Potom su doslovno počeli savijati ruke i gušiti
 zastupnika. U strahu za zdravlje kolege intervenirao sam da ga zaštitim.
Za to vrijeme je Brkić, koji je sve to zakuhao, kukavički pobjegao iz sabornice.
Možda u HDZu misle da će se nasiljem riješiti svoje loše savjesti kako bi i dalje sve nastavili po starom, ali Živi zid je jednostavno rečeno nepokoran i takvi ćemo i ostati.

Za to vrijeme je Brkić, koji je sve to zakuhao, kukavički pobjegao iz sabornice.
Možda u HDZu misle da će se nasiljem riješiti svoje loše savjesti kako bi i dalje sve nastavili po starom, ali Živi zid je jednostavno rečeno nepokoran i takvi ćemo i ostati.