Ostalo

NAJBOLJA UTRKA DO SADA

Tamas Nagy po 4. put pobjednik Osječkog Ferivi polumaratona

Subota u Osijeku bila je ponovno prava revija sporta ali i glazbe, kluture i ostalih popratnih sadržaja i to na tradicionalnoj utrci polumaratona. Petnaesti Ferivi polumaraton okupio je do sad najveći broj trkača, a natjecatelje je poslužilo i odlično vrijeme.

Petnaesti Ferivi polumaraton okupio je do sad najveći broj trkača   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

15. Osječki Ferivi polumaraton bio je najbolja utrka do sada doista po svemu. Više od 1500 natjecatelja kao najveći broj do sada, preko 250 glazbenih izvođača, ali i nastupa raznih plesnih skupina i gimnastičkih društava i klubova obilježilo je reviju sporta u gradu na Dravi koja je doista postala pravi brend. 

Najbolja je to turistička razglednica i promocija grada, trčanjem dionicama koji su najljepše i svake godine dolaze i novi trkači.

Bilo je tu doista puno inozemnih trkača, velik broj njih vraća se svake godine ali ima i onih koji dolaze po prvi put. Od Ledo dječje utrke, do utrke građana na 5 kilometara, pa po novome od ove godine i štafete 3 puta 7 kilometara, doista je izbor bio velik za sve. Naravno, glavna utrka i polumaraton od 21 kilometar okupio je najveći broj natjecatelja.

Start osječke utrke kao i svake godine bio je Trgu Ante Starčevića. Utrka građana "Jel' trčiš lega" od 5 kilometara trčala se do Retfale i natrag, a polumaraton od 21,1 kilometar zamišljen je kao lijepa osječka razglednica pa je zato ruta staze obuhvatila gradske znamenitosti, od trga, preko Retfale, zatim šetnicom od Neptuna uz kompu i vodenicu sve do Zimske luke, gdje će se preko Trga Ante Starčevića usmjeriti na Europsku aveniju prema Donjem gradu. 

Staza je prošla i kroz baroknu Tvrđu, Perivoj kralja Tomislava, viseći most, lijevom i desnom obalom Drave. 

Pobjednik 15. osječkog Ferivi polumaratona je po 4. put Mađar Tamas Nagy. 

U konkurenciji žena slavila je također Mađarica Tinde Sabo, a vrijedi istaknuti i kako je Hrvatsko Sokol iz Osijeka pobjednik štafete 3 puta 7 kilometara.