Osječko-baranjska

VIŠE OD 100 IZLAGAČA

Ovoga vikenda na Pampasu sajmovi SALORI i MOTOMOBIL

Više od 100 izlagača na 2000 četvornih metara zatvorenog i 3000 otvorenog prostora. Čak dva sajma održat će se predstojećeg vikenda na Osječkom Pampasu. 16. Sajam lova, ribolova i turizma, uz 23. sajam automobila i prateće industrije MOTOMOBIL. Otvorenje je u petak u 11 sati, parkiranje i ulaz besplatni, a evo i ostalih pojedinosti.

Ilustracija   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Sajmovanje u Osijeku, čini se, ima svjetlu budućnost - projekcijama i brojkama zadovoljni su svi. A upravo sajmovi SALORI i Motomobil imaju najveći potencijal razvoja u budućnosti. A po izgradnji novog sajamskog prostora, moći će se dodatno razvijati. O značaju sajma za gospodarstvo statistika govori dovoljno.

"119 tisuća posjetitelja kroz 6 sajamskih priredbi u 25 sajamskih dana, to je značaj Osječkog sajma za gospodarstvo grada i Osječko-baranjske županije. I samim tim su prepoznali i naši sponzori, ovim putem zahvaljujem Općini Čepin, njih ima dosta. Možemo reći s ponosom da smo u protekle 2 godine 5 puta povećali iznos i sudjelovanje sponzora u organizaciji različitih sajmova", rekao je direktor "Osječkog sajma d.o.o." Alen Vukašinović.

A to tvrtki "Osječki sajam d.o.o." omogućava subvencioniranje cijene štandova izlagačima. SALORI, osim mnoštva izlagača i opreme donosi i korisne informacije. O nadolazećem, novom Zakonu o slatkovodnom ribarstvu zainteresirani će moći čuti na štandu Hrvatskog športskog ribolovnog saveza. Postavljen će biti i bazen sa ribama. U petak će biti nagrađeni sportski ribolovci koji su sudjelovali u natječaju Najulov. Bit će i natjecanja.

"Hrvatski ribolovni savez u suradnji sa županijskim sprovodi u subotu Kup, u disciplini ulovom na plovak, na Đoli u Dardi, i to je pomalo i jedna preduvertira, jer nadamo se će 2021. godine biti Svjetsko prvenstvo ovdje u Osijeku u disciplini lov ribe", rekao je predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza Vladimir Sever.

Za to vrijeme, također u subotu lovci će na Pampasu pripremati čobanac, dok u nedjelju slijedi glavni gastronomski dio – Državno prvenstvo u kuhanju fiša.

"Nadamo se da ćemo imati jedan veliki odaziv s cijelog prostora Republike Hrvatske, gdje ćemo u nedjelju provesti 7. državno prvenstvo u kuhanju Fiš majstor, kod vas u Slavoniji gdje je ta tradicija, tu kod vas u Osijeku", dodaje Sever.

A sajam MOTOMOBIL donosi brojne modele automobila, motora, skutera, te ponudom i novitetima prateće industrije.

"Bit će prisutni većinom prodavači automobila, odnosno zastupnici koji prodaju na ovom prostoru Osijeka i Osječko-baranjske županije. Zašto je značajan i zašto ga preporučujem svima. Odlazeći u Zagreb, što dobijete? Za veću cijenu, manju vidljivost. Ovdje, za manju cijenu, koja je subvencionirana, dobiju maksimalnu vidljivost", dodao je Vukašinović.

Otvorenje sajmova je u petak u 11 sati, a od petka do nedjelje pozivaju se svi da posjete osječki Pampas.