Osječko-baranjska

PREKO NOĆI OBRISAN PJEŠAČKI PRIJELAZ

Pješaci u ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića osuđeni na pretrčavanje ceste

Veliki infrastrukturi projekti u Osijeku poput rekonstrukcije dijela Trpimirove ulice, kao i spajanje promenade, dio su projekata kojima se Grad voli pohvaliti. No, ponekad se, čini se, u prometnim planovima donesu i nerazumljive odluke, posebice kada se radi o sigurnosti pješaka.

Piše: Republika.eu / STV

Pješački prijelaz u ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića preko noći je obrisan. I to, možemo ocijeniti, ne baš temeljito, jer još su vidljivi tragovi zebre preko koje su do prije neki dan cestu prelazili i Saša Levačić i njegova obitelj.

"Sad evo ne može se nikako prijeći cesta, tu im kod Lidla autobus staje, nemaju djeca kako preći cestu. Ako slučajno vozači stanu, onda mogu oni preći. Ovako, nema, možemo prelazit da nekog pokupi, da neko pogine ovdje. Kad je prijelaz maknut? Pa prije, tri četiri dana su to došli, samo makli, ofarbali i gotovo, nikom ništa nisu rekli", priča za STV Saša Levačić.

Idući prijelazi su po kilometar u svakome smjeru, pa se nadamo kako će u gradskoj upravi odlučiti vratiti prijelaz ili objasniti zašto ga nema te ponuditi alternativu, jer jedina alternativa sada je riskantno pretrčavanje