Tech

POSTAVLJENO OSAM NOVIH UREĐAJA

Završena prva faza projekta "Osijek Free WIFI"

Postavljanjem osam novih uređaja koji omogućuju brzi Internet u Osijeku je završila prva faza projekta "Osijek Free WIFI", što je nastavak projekta "Bežični Osijek" započetog 2012. godine, izvijestili su u srijedu predstavnici osječke Gradske uprave.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Hina / Republika.eu

 Voditelj Odsjeka za informatiku Gradske uprave Domagoj Klobučar kazao je na konferenciji za novinare kako je od 2012. do sada postavljeno 18 bežičnih točaka, a ova faza je nadogradnja i proširenje starog sustava kojim se želi pokriti što je moguće šire područje grada.

 "Uočili smo da je potrebna veća brzina Interneta, pa smo sada osigurali brzinu od 200 megabita u sekundi za ovaj novi sustav”, pojasnio je Klobučar.

 Dodao je kako su u sklopu ovog projekta novi uređaji koji omogućuju brzi bežični Internet postavljeni na šest lokacija u četvrti Tvrđa te na dvije u četvrti Donji grad.

 Predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega rekao je kako je za ovaj novi sustav utrošeno oko sto tisuća kuna, izrazivši uvjerenje kako će to podići kvalitetu života Osječana, u prvom redu učenika i studenata, populacije koja najviše koristi internet.

 "Osim toga, ovime podižemo i naš turistički potencijal jer će ovaj sustav biti na usluzi i brojnim turistima koji posjećuju Osijek. Mogu najaviti da su osigurana sredstva u iznosu od 150 tisuća kuna za drugu fazu ovog projekta, kojom će biti obuhvaćeni Trg slobode, Trg Ante Starčevića i kompletna šetnica uz rijeku Dravu", rekao je Požega.

 Dodao je kako se završetak druge faze projekta očekuje do kraja ove godine.