Nogomet

POHVALNO I O ZORANU ZEKIĆU

Nenad Bjelica: ''Uvjeren sam da će igrači biti na visokoj razini u polufinalu Kupa protiv Osijeka''

Dinamov trener Nenad Bjelica istaknuo je u ponedjeljak da je uvjeren da će njegovi igrači biti na visokoj razini u polufinalu Kupa protiv Osijeka.

Nenad Bjelica   FOTO:Zeljko Puhovski / CROPIX
Piše: Hina / Republika.eu

"Na raspolaganju nam je 25 igrača, svi osim Gavranovića i Leovca. Vjerujem da ćemo pokazati naše pravo lice i biti na visokoj razini", kazao Bjelica, dodavši da nema umora kod igrača unatoč napornoj sezoni na tri kolosijeka.
 
"I u zadnjim utakmicama smo pokazali da nema ni psihološkog, niti fizičkog umora. To je zbog rotacija u momčadi tijekom cijele sezone. Mislim da su Dani Olmo i Amer Gojak odigrali najviše utakmica, a ni oni nisu skupili više od 2.500 minuta. Momčad je i psihološki i fizički u odličnom stanju", rekao je Bjelica na konferenciji za novinare uoči polufinala Kupa u utorak u 18 sati u Maksimiru.

U polufinalu se igra jedna utakmica, a drugi polufinalni par čine Inter i Rijeka, koji se sastaju u srijedu u Zaprešiću (18 sati).

Osijek, kojeg je gotovo tri godine uspješno vodio Zoran Zekić, dolazi s novim trenerom Dinom Skenderom.
 
"Zekić je u tri godine ostavio dubok pečat u Osijeku, pod njegovim je vodstvom klub dosegnuo svoje najveće uspjehe. Sada je u Osijeku novi mladi trener, koji, kako čujem, pokazuje dosta talenta u svom poslu. S njim su malo promijenili sustav, na jedan način napadaju, a na drugi se brane. Veznjak Kleinheisler ima veliki potencijal, a jaki su i u napadu, tu su Marić (koji dijeli prvo mjesto na listi strijelaca Prve HNL sa 14 pogodaka), te Boban i Ejupi. Ima Osijek dosta mladih, talentiranih igrača, neki su nam i mala nepoznanica jer su tek u zadnje tri ili četiri utakmice nastupili za prvu momčad, ali sve ćemo analizirati i dobro se pripremiti", istaknuo je Bjelica.
 
Na novinarski upit kako emotivno doživljava utakmicu protiv svog bivšeg kluba, Bjelica je rekao da će profesionalizam pobijediti emocije:  "Emocije postoje, jer Osijek je klub za koji sam želio zaigrati i što sam uspio ostvariti. Sve ono što je kasnije došlo u mojoj igračkoj i trenerskoj karijeri bio je dodatni plus. Ja sam profesionalac i svaki je put moj profesionalizam pobijedio emocije, pa očekujem da će tako biti i ovaj puta".