Osječko-baranjska

''HEMODINAMSKI I NEUROLOŠKI STABILNO''

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić pretrpio ''blaži'' moždani udar!

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je prošli četvrtak u KBC Zagreb podvrgnut operaciji srca, tijekom koje su mu ugrađene dvije premosnice, prema nekim je informacijama pretrpio i ''blaži'' moždani udar!

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić   FOTO:STV
Piše: Republika.eu

Prema nekim izvorima, ali i pogovoru koji se može čuti u gradskim kuloarima, gradonačelnik Vrkić nalazi se u vrlo teškom zdravstvenom stanju, odnosno induciranoj komi?!

Podsjetimo, Osječki gradonačelnik Vrkić prvo je 13. prosinca prošle godine hospitaliziran u Zavodu za bolesti srca i krvnih žila osječkoga KBC-a , kada su mu nakon pregleda te koronarografije krvih žila ugrađeni stentovi.

Vrkić je u osječkome KBC-u hospitaliziran i 15. travnja ove godine, nakon čega je upućen na daljnje liječenje u KBC-u Zagreb, gdje je 18. travnja i operiran. U priopćenju za javnost iz Gradske uprave tada su samo šturo izvijestili kako je poslijeoperacijski oporavak u tijeku te da je gradonačelnik Vrkić stabilno.

Od tada javnost nije dobila nikakvu službenu informaciju o njegovom zdravstvenom stanju pa smo, želeći provjeriti informacije koje smo dobili, zbog interesa javnosti i naših čitatelja KBC-u Zagreb te Gradu Osijeku uputili službene upite o zdravstvenom stanju prvog čovjeka grada, gradonačelnika Vrkića.

Iz KBC Zagreb odgovorili su nam kako su "u obvezi poštivati odredbe Zakona o zaštiti prava pacijenta, Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakona o liječništvu i odredbe drugih pozitivnih propisa kao i internih akata Kliničkog bolničkog centra Zagreb", te da slijedom gore navedenog, nisu u mogućnosti davati bilo kakve informacije o bilo kojem pacijentu KBC-a Zagreb.

Upit o zdravstvenom stanju gradonačelnika Vrkića poslali smo i u osječku gradsku upravu, a oni su odgovorili priopćenjem za javnost u kojem navode kako temeljem službene informacije Ravnateljstva KBC Zagreb, izvještavaju javnost da je gradonačelnik Ivan Vrkić zasada, peti dan nakon operacije revaskularizacije srčanog mišića, hemodinamski i neurološki stabilno te se još uvijek nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja.