Osječko-baranjska

U FOKUSU STARIJE OSOBE

Dan smijeha s Crvenim nosovima 4. svibnja u Osijeku

Dan smijeha s Crvenim nosovima održat će se 4. svibnja u Osijeku s početkom u 10:00 sati. Posvećen je korisnicima projekta "CIRKUS VARIJETE - poboljšanje kvalitete života i razvoj umjetničkih vještina korisnika domova za starije kroz sudjelovanje u cirkuskoj izvedbenoj umjetnosti". U glavnom fokusu bit će starije osobe, korisnici domova za umirovljenike.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Media Servis

 Priopćenje Crvenih nosova prenosimo u cijelosti: "Velika nam je čast obavijestiti Vas o našem događaju kojeg organiziramo u Osijeku. Riječ je o proslavi Dana smijeha CRVENIH NOSOVA dana 4.5. 2019. od 10:00 - 13:00 na osječkom Trgu slobode. Dan smijeha posvetili smo u potpunosti korisnicima projekta „CIRKUS VARIJETE - poboljšanje kvalitete života i razvoj umjetničkih vještina korisnika domova za starije kroz sudjelovanje u cirkuskoj izvedbenoj umjetnosti“ te će upravo glavne zvijezde ovog subotnjeg događanja biti korisnici Doma umirovljenika Osijek - Drinska, koji tijekom cijelog ovog tjedna sudjeluju u CIRKUS VARIJETE programu.

Riječ je o programu za starije osobe, korisnike domova za umirovljenike, koji kroz petodnevnu radionicu i uz vodstvo klaunovadoktora, uključuje korisnike i uči ih cirkuskim i umjetničkim vještinama te budi uspavane talente. Posljednjeg, petog dana provedbe CIRKUS VARIJETE radionica, korisnici na završnoj svečanoj priredbi izvode uvježbane umjetničke točke.

Vrijednost ovog projekta prepoznao je Europski socijalni fond te nam je u okviru natječaja „Umjetnost i kultura 54+“ dodijelio bespovratna sredstva u iznosu od 308.713,96 kn koje smo u potpunosti uložiti u provedbu projekta službenog naziva „CIRKUS VARIJETE - poboljšanje kvalitete života i razvoj umjetničkih vještina korisnika domova za starije kroz sudjelovanje u cirkuskoj izvedbenoj umjetnosti”.

Ciljna skupina, starije i nemoćne osobe u domu, dobivaju priliku za međusobno poboljšano upoznavanje, razgovor i jačanje vlastitih sposobnosti te aktivno sudjelovanje u kreativnom programu uz pomoć educiranih klaunovadoktora, doprinoseći poboljšanju vlastitih socijalnih, emocionalnih i kreativnih vještina. „Proslavom Dana smijeha u Osijeku te stavljanjem naglaska na korisnike domova koji sudjeluju u CIRKUS VARIJETE programu, želimo poslati poruku javnosti koliko je umjetnička aktivnost važna za poboljšanje kvalitete života starijih osoba,“ izjavio je Zoran Vukić, osnivač i voditelj projekta „CIRKUS VARIJETE“.

Program Dana smijeha:

10:00 sati: Službeni početak programa uz klaunovedoktore

10:15 - 11:30 sati: Dolazak korisnika Doma umirovljenika Osijek u pratnji klaunovadoktora te svečana parada sudionika Cirkus Varijete programa na prostoru dodijeljenom za održavanje Dana smijeha

11:30 - 13:00 sati: Slobodni program, glazba CRVENIH NOSOVA, izvođenje klaunovskih trikova