Osječko-baranjska

TRADICIONALNI SAJAM ANTIKVITETA

Rockabillyi iz 50-ih oduševili Osječane

Poznati osječki Sajam antikviteta ove je prve subote u mjesecu Osječane vratio u prošlost na više od jednog načina. Posjetitelji sajma, naime, mogli su uživati u dašku pedesetih i amerikane, jer na sajmu su nastupili Rokabiliji iz Vinkovaca koji su oduševili ne samo domaće, već i goste iz cijeloga svijeta.

Sajam antikviteta   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Duh Amerike iz pedesetih kada su vladali Elvis Presley, rockabillyi, duge suknje, lude frizure i ogromni automobili, zavladao je osječkom Tvrđom. Sajam antikviteta, naime posjetili su frajerice i frajeri koji su promovirali treći po redu "Hang loose" Rockabilly retro festival koji se 28., 29. i 30. lipnja održava u Vinkovcima. Tom su prilikom i zasvirali ritmove iz sredine prošlog stoljeća te zaplesali na njih.

A rasplesali su se i Osječani i gosti Grada na Dravi. Rockabilly show privukao je pozornost američkih posjetitelja s riječnog kruzera.

Na sajmu antikviteta i ove prve subote u mjesecu moglo se pronaći sve ono što i inače na ovu manifestaciju privlači veliki broj posjetitelja. Moglo se tu tako vidjeti, kupiti, pa i kušati sve od ukrasnih i korisnih predmeta, knjiga, pribora, rukotvorina, do instrumenata i oružja i sve između.

Svi oni koji su sve ono unikatno i jedinstveno propustili danas, ne moraju dugo čekati, jer Sajam antikviteta u osječkoj Tvrđi održati će se i sljedeće prve subote u mjesecu.