Osječko-baranjska

DOBRA ZABAVA UNATOČ LOŠEM VREMENU

Tisuće pivoljubaca na 4. Osijek Craft Beer festivalu

Tradicija koja seže u antička vremena – tisuće se godina, pokazuju nalazi, pije pivo na istoku Hrvatske. I piti će se barem još toliko dugo, sudeći po tisućama pivoljubaca i potocima piva na 4. izdanju rekordno posjećenog Craft festivala u Osijeku. Pivsko slavlje okupilo je već renomirane favorite domaće pivarske scene, ali i početnike u kuhanju hmelja. Na veliko slavlje u Sunčanoj ulici pristigli su posjetitelji iz čitave Slavonije pa i šire, i to iz samo jednog i glavnog razloga – vrhunskog domaćeg piva.

4. Osijek Craft Beer festival   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Više od 60 zanatskih piva domaćih pivovara na jednom mjestu u središtu grada. Prizor kakav se ne viđa često, a gdje su se ovoga puta uistinu okupili najbolji od najboljih – vrhunska svijetla i tamna piva po svačijem ukusu. Teško je odlučiti se za kušanje samo jednog, no pravi znalci odmah su pohrlili omiljenim pivarima. Ostali su se vodili preporukom, a brojni su se odlučili ugodno iznenaditi.

A čega sve ima dovoljno govore nepregledni redovi ispred svake craft kućice gdje su se pivari udobno smjestili i pokazali svu raskoš svojih proizvoda. Loše vrijeme palo je u drugi plan.

Osim sve više novootvrenih malih craft pivovara, naglo raste broj kućnih craft pivara koji kuhaju isključivo za svoje potrebe. Kuha se po garažama, radionicama, podrumima, u gradu i na selu. Jedni su drugima velika podrška, kaže nam đakovačka pivarica Senka Matijaković.

A i pivare i posjetitelje do kasnih su noćnih sati, unatoč kiši, zabavljali osječki Red Roostersi i DJ-evi.