Crna kronika

NOVI ŠOKANTNI DETALJI AFERE SMS

Nacional: Varga kaže da ga je Brkić tražio da špijunira Plenkovića, Brkićev kum naredio da nadzire Božinovića!

Tjednik Nacional objavio je neke nove detalje iz afere SMS.

Milijan Brkić   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Republika.eu / Nacional / Index.hr

Nacional je tijekom proteklih nekoliko dana otkrio novi šokantni krak afere SMS, koja već mjesecima izaziva turbulencije u vrhu HDZ-a, koji otkriva koliko su zlokobni razmjeri aktivnosti i ciljeva njenih protagonista, stoji u tekstu naslovljenom "Brkićev kum naredio Vargi da elektronski nadzire Božinovića", uz fotografiju Blaža Curića.

U ožujku 2018. Blaž Curić od Varge je tražio da nadzire e-mailove Davora Božinovića, piše Nacional te dodaje kako je Curić od Varge to zatražio putem Vibera ili WhatsAppa, a postoje i poruke, prenosi Index.hr.

Kako dalje piše taj tjednik, nedavno je Varga izjavio kako ga je Brkić nagovarao da nadzire Plenkovića, na što navodno nije pristao!

OGLASILA SE I POLICIJA

Povodom današnjih medijskih napisa Ministarstvo unutarnjih poslova RH daje sljedeće priopćenje za javnost: Uvažavajući činjenicu da se radi o aktualnom kriminalističkom istraživanju koje provodi:

Uvažavajući činjenicu da se radi o aktualnom kriminalističkom istraživanju koje provodi Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, nismo u mogućnost u javnosti iznositi dinamiku i taktiku te pojedinosti samog kriminalističkog istraživanja kao niti pojedinosti o uključenim osobama.

Policija je o svim saznanjima i dokazima do kojih je došla pretragama pokretnih stvari u ovom kriminalističkom istraživanju, izvijestila nadležno državno odvjetništvo. 

Također, u slučajevima u kojima je policija tijekom pretraga pokretnih stvari utvrdila potreban stupanj sumnje, podnijete su kaznene prijave protiv konkretnih osoba.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.