Crna kronika

''POVREDA TAJNOSTI POSTUPKA''

Policija upala u Varginu kuću u Belišću! Obavljen pretres, a on odveden na saslušanje

Policija je jutros upala u obiteljsku kuću Franje Varge u Belišću gdje je izvršena pretraga!

Franjo Varga   FOTO:Emica Elvedji / CROPIX
Piše: Republika.eu / N1

Njegov odvjetnik Mario Poljak kaže za N1 kako je policija došla jutros te da je razlog pretrage "povreda tajnosti postupka", te dodaje da uopće ne razumije kako je to moguće.

Policija je nešto prije 13 sati privela Vargu i odvela ga na ispitivanje, javlja N1.

"Policijski službenici Ravnateljstva policije, temeljem naloga nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, provode kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starim 37 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Odavanje službene tajne“ iz članka 300. Kaznenog zakona i „Povreda tajnosti postupka“ iz članka 307. Kaznenog zakona.

Sumnja se da je 37-godišnjak tijekom ožujka i travnja ove godine drugim osobama neovlašteno ustupio podatke iz istraživanja koje se protiv njega i drugih osumnjičenika provodi, a koje istraživanje je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku proglasilo tajnim. 

Navedeni 37-godišnjak nazočio je tijekom jutra pretrazi obiteljske kuće u Belišću koju po nalogu nadležnog suda u Osijeku pretražuju policijski službenici. 

Po završetku kriminalističkog istraživanja o rezultatima provedenih radnji bit će obaviješteno nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu", objavila je policija.

Franjo Varga nakon pretresa odveden je na saslušanje.

Nedavno je, podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo istraživanje zbog presretanja mailova protiv Milijana i Joze Brkića, Franje Varge i Blaža Curića, i proglasilo ga tajnim.

Franjo Varga, inače, odlučio je progovoriti o lažnim SMS-ovima te je prošloga tjedna zatražio sastanak u Državnom odvjetništvu.

Danas je tjednik Nacional objavio da je, da je prije nešto više od godinu dana Blaž Curić, kum Milijana Brkića, potpredsjednika Sabora i zamjenika predsjednika HDZ-a, zatražio od Franje Varge, ključnog protagonista afere SMS, da nadzire elektronsku poštu ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića. Također, kako piše taj list, nedavno je Varga izjavio kako ga je Brkić nagovarao da nadzire Plenkovića, na što navodno nije pristao!