Osječko-baranjska

LUKSUZ DUG 135 METARA

Prvi ovogodišnji kruzer sa 150 turista uplovio u Osijek

Uživanje u hrani i piću uz dobru glazbu, dok se s palube sunčate i gledate rijeku, a uz sve to vas još i poslužuju, za mnoge je raj. Otkako su se pojavili, kruzera je u hrvatskoj unutrašnjosti sve više, pa tako i u Osijeku u kojemu se ove godine očekuje njih osamdesetak. Mi smo provjerili kako izgleda prvi ovogodišnji kruzer koji je s gostima pristao u Grad na Dravi.

Prvi ovogodišnji kruzer sa 150 turista uplovio u Osijek   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

River Discovery II, 135 metara dug je luksuzni kruzer kojim je u Osijek doplovilo 150 turista, mahom stranih, iz zemalja Zapadne Europe.

Kako mu i ime kaže, kruzer krstari europskim rijekama, a na ovom putovanju to su Dunav i Drava. Luksuz krstarenja na ovakvom brodu koštat će vas u prosjeku 3000 kuna, što za brojne strance i nije velik problem.

Moglo si je to priuštiti i dvadesetak domaćih putnika. Neke je kruzer doveo i do kućnog praga.

Omjer cijene i usluge svima je prihvatljiv, kažu putnici. A što za zabavu nudi "River Discovery II" saznali smo od Nike, "cruise managera".

"Osim zabave na brodu, dovodimo i animatore s obale, kao i glazbenike koji tako dodatno dočaraju lokalnu kulturu, a osim toga imamo i svoje glazbenike koji svaku večer sviraju uživo za goste, tu su još i razni kvizovi i druga događanja."

A najbolji dio ovog krstarenja je takozvana paluba za sunčanje, ili sundeck na kojoj gosti mogu lijepo leći i uživati u lijepom vremenu u mjestima u kojima dolaze.

Naravno, kada je nešto sunčanije nego što je jutros bilo. A iako je Dunav za kruzere atraktivniji od Drave, Osijek sve više postaje zanimljivo odredište.

A nakon trosatnog razgledanja Osijeka, putnici su kruzerom nastavili prema Austriji, ne baš uz valcer, ali ipak uz glazbu...