Osječko-baranjska

PREDSTAVLJENA NAJBOLJA PONUDA SLAVONSKIH PROIZVOĐAČA

Vrhunski sirevi i vino "krivci" za sjajnu atmosferu u Valpovu

Vinari iz Baranje, Erduta, Kutjeva i Iloka, uz domaće sirare u Valpovu predstavili su svoju najbolju ponudu na drugom "Festivalu sira i vina". Pokazao se vrlo uspješnim, a uz dobru glazbu, organizirana je i radionica sljubljivanja ta dva fermentirana proizvoda koju je vodio kuhar Vatrenih Tomica Đukić.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / STV

U prekrasnom ambijentu valpovačkog dvorca, slavonsko-baranjski sirari izložili su svoje najbolje primjerke, a ponuda je bila stvarno raznovrsna. 

"Sa bućinim uljem, lukom, s dimljenim vlascem, paprikom, obični i tako. Sve vaše proizvodnje? Sve naša proizvodnja, od mlijeka do ovoga. Imamo krava i onda od toga pravimo."- Izjavila je Maja Glavaš.

U ponudi su bila i kvalitetna vina.  

"Imamo rozet, graševinu i merlot. Rozet je ovako intezivnije boje zato što je rađen od zweigelta. Graševina nam je malo slađa, drugačija od ostalih graševina, zato što smo radili po svome ukusu, što volimo više slađe, i merlot je klasika, za one koji više vole crno vino."-kazala je Sara Pavić, vinarka iz Erduta.

Osim iz Slavonije i Baranje, u Valpovu su svoja vina ali i pjenušce izložili i gosti iz Križevaca.

Iako su sir i vino dovoljni za dobar provod, sve je to još bolje kada se nareže i malo kulena. 

Odazivom proizvođača i posjetitelja zadovoljni i organizatori.

"Savršena vina Kutjeva, Baranje, savršeni sirari iz našeg slavonskog kraja, znači vrhunska ponuda. Uz vrhunsku glazbu, sve je to ono s čim smo jako ponosni na današnji dan, jer uspjeli smo pokazati ljudima da postoji ono nešto čime se dičimo, a to je hrvatska, slavonska kuhinja."-Zaključuje Eduard Lacković iz TZ Grada Valpova.

Iako po nekakvih ustaljenim pravilima tvrdi sirevi idu uz crno vino, a mekani uz bijelo, savjet koji smo dobili je kako si zapravo svatko mora otkriti što mu najbolje odgovara.