Nogomet

NOVI DERBI PRED BIJELO-PLAVIMA

NK Osijek odlazi u Goricu po pobjedu i 3. mjesto na ljestvici

Nogometaši Osijeka već u nedjelju igraju novi derbi, treći uzastopni i to sa momčadi Gorice u gostima na njihovom terenu. Gorica je još uvijek u igri za Europu, iako sada ima 6 bodova manje od Osijeka i Hajduka, a Bijelo plavi žele nastaviti uspješan niz.

Mile Škorić i Karlo Primorac   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Iako im je dovoljan samo bod do kraja za osiguranje Europe, Osijek će ići na pobjedu i protiv Gorice jer svakako mu je želja osvajanje 3. mjesta. Sastav domaćina ići će na pobjedu u toj utakmici i Osijeku to može biti dobra stvar ali i potreban je oprez jer Goričani su u nizu trijumfa na svom terenu.

Za utakmicu protiv Gorice stručni stožer Bijelo-plavih neće moći računati na Marina Pilja zbog žutih kartona, koji je postao pravi motor u sastavu, ali se nakon odrađenih kazni vraćaju Pušić i Lopa koji bi mogli zaigrati u prvih 11. I dalje nisu spremni Kleinheisler i Bočkaj. 

I osječki kapetan vjeruje kako Osijek može odigrati i treću utakimicu u nizu u dobrom izdanju i osvojiti nove bodove.

"Svi se nadamo da će tako biti, da ćemo odigrati još jednu utakmicu na nivou. Imamo snage za to i spremni smo. Naravno da želimo biti barem treći i vjerujemo da neće biti problema", rekao je kapetan NK Osijek Mile Škorić.

Utakmica Gorica Osijek igra se u nedjelju u Gorici od 19 sati, a očekuje se dolazak i osječke Kohorte koja će ponovno biti vjerna podrška momčadi trenera Dine Skendera. 

Osijek je već jednom slavio ove sezone na stadionu Gorice, novo slavlje sigurno bi bijelo plavima otvorilo put ka osvajanju 3. mjesta i igranju 2. pretkola Europske lige.