Republika TV

TRADICIONALAN ISPRAĆAJ

2400 maturanata Osječko-baranjske županije u srijedu pleše Quadrillu

U ovu srijedu točno u podne maturanti diljem Osječko-baranjske županije zaplesat će Quadrillu. Na najvećoj plesnoj dvorani na otvorenom u Osijeku, duž Županijske ulice maturanti će zaplesati poznati dvorski ples i tako ispratiti najljepše srednjoškolske dane, a plesat će se i u ostalim gradovima Osječko-baranjske županije. U Osjeku Šime Strikoman spreman je za milenijsku fotografiju, a nakon plesa maturanti će se tradicionalno uputiti na zabavu na lijevu obalu Drave.

Piše: Republika.eu / STV

Mnoštvo srednjoškolaca u bijelim i plavim majicama, s kišobranima u rukama, na prvoj i zadnjoj generalnoj probi uoči velike proslave uvježbavali su zadnje plesne detalje. Kiša je, naime, prethodno skratila broj probi, pa su maturanti vježbali na nastavi. Pa ako se i potkrade koja greška u koraku, to nipošto neće umanjiti veliku proslavu. Ove godine maturanti u Osijeku, Donjem Miholjcu, Valpovu, Belom Manastiru, Našicama i Đakovu pleše pet plesova. Nakon plesa, maturanti će za fotografiju oblikovati slova Facebook oznake "Like".

"Nadam se da ćemo uspjeti oblikovati onaj palac gore. To s kao prijedlog svima nama svidio, prihvatili smo ga nadamo se da će ga tamo prihvatiti i maturanti. Da će to opet poslati lijepu sliku iz grada.Šime Strikoman će doći tijekom dana i večeras početi slikati. Probati ćemo to na licu mjesta, nadam se da nam kiša neće poremetiti događaje", rekao je organizator Domagoj Jukić.

A ako i bude padala, tu su kišobrani za svakog maturanta. Petnaestu Quadrillu organizira Osječko-baranjska županija u što je dosada uložila oko 3 milijuna kuna. Quadrillu je u 15 generacija plesalo 40 000 maturanata.

Ove godine Osječko-baranjska županija u Quadrillu je uložila 200 tisuća kuna. U 12.45 završava ples, a maturanti se upućuju prema prostoru amfiteatra na lijevoj obali Drave gdje neće kao prijašnjih godina biti koncerta već će ih do 19 sati zabavljati DJ-evi Tac i Rosso.