Crna kronika

23-GODIŠNJAKINJI 12 GODINA ZATVORA

Roditelji Nuše Bunić o presudi: "Šljivančanin je za cijelu Ovčaru dobio 5 godina"

Na Županijskom sudu u Varaždinu izrečena je nepravomoćna presuda 23-godišnjoj Nuši Bunić, optuženoj da je nožem u vrat ubola svog bivšeg dečka, 30-godišnjeg Nikolu Tureka, koji je od posljedica krvarenja i moždanog udara preminuo dva dana kasnije

Nuša Bunić   FOTO:Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Piše: Media Servis

Proglašena je krivom te joj je izrečena kazna od 12 godina zatvora.

Nikola Turek smrtno je ozlijeđen 15. lipnja 2017. godine, oko tri sata ujutro. Dok je zadnjim snagama mobitelom zvao pomoć, ona je u donjem rublju otrčala do portirnice nedaleko od mjesta događaja te je tvrdila da je silovana. Prema pisanju Jutarnjeg, Nušina prijateljica je istražiteljima kasnije ispričala kako je Nuša već ranije imala plan na sličan način ubiti drugog bivšeg dečka te izmisliti silovanje. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost, a Nuša se branila šutnjom. Sudsko vijeće zaključilo je da je obrana okrivljene neprihvatljiva, neživotna, nelogična i neistinita.

"Nema govora o nužnoj obrani, a ozljede koje je zadobila mogla si je sama nanijeti. Mi smatramo da je 12 godina adekvatna kazna, uzevši u obzir i njezinu i dob oštećenika", rekla je sutkinja.

 

Nušini roditelji za sve su okrivili medije.

"Ovo je vaš pritisak i rezultat vaše aktivnosti. Šljivančanin je dobio pet godina za cijelu Ovčaru. Sram vas bilo! Zašto njegovi ne govore sve? Zašto su skrivali puno toga? Ovo je linč, kakav je neviđen na svijetu!"

Odvjetnik Nuše Bunić najavio je žalbu te ponovio da je postupak bio pod medijskim pritiskom.

"Ja sam pravnik i legalista, čekam da čujem argumente, nadam se bolje od ovih koje smo čuli u kratkom obrazloženju pa je to ono s čim ću se boriti na Vrhovnom sudu."