Republika TV

SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Usvojene izmjene i dopune proračuna Osječko-baranjske županije

Sjednicu osječko-baranjske županijske skupštine osim izmjena i dopuna županijskog proračuna obilježilo je i odsudstvo župana Ivana Anušića zbog hitnog puta u Zagreb. Na pitanja i prijedloge vijećnika stoga odgovarali su njegovi zamjenici. Danas usvojenim izmjenama županijski proračun uvećan je za oko 43 i pol milijuna kuna.

Piše: Republika.eu / STV

Najveće povećanje odnosi se na više novca za projekte energetske učinkovitosti gdje je prisutno povećanje više od 30 milijuna kuna. Od prvobitno planiranih 89 milijuna kuna sada su planirana sredstva za energetsku učinkovitosti više od 120 milijuna kuna u proračunu – kaže županijska financijska pročelnica.

"Još su novi projekti uvedeni. To su izgradnja centara komeptentnosti, 750 tisuća kuna, imamo dvoranu u OŠ Miroslava Krleže Čepin, gdje će biti sufinancirano sa Općinom Čepin, tu smo izdvojili milijun i pol kuna, zatim projektna dokumentacija za geotermalne izvore, tu smo isto dali dodatna sredstva oko 3 milijuna i 100 tisuća kuna", rekla je pročelnica UO za javne financije Osječko-baranjske županije Snježana Raguž.

Za uređenje širokopojasne mreže osigurano je milijun i 200 tisuća kuna. Ovogodišnji županijski proračun, pak, provodi se bez zapreka – dodaje Raguž.

"Županija nema nikakvih problema u likvidnosti, sve obveze se plaćaju, prema nikome nemamo zaostataka, što se tiče vođenja brige o našim prohodima, mi naplaćujemo svoje prihode, prošle godine smo za cestovna motorna vozila, što je naš vlastiti prihod, izdali 850 ovršnih rješenja, dakle ponašamo se kao dobri gospodari i u prihodima i u rashodima", dodala je Raguž.

Bilo je to prijedloga za sazivanje tematske sjednice o razvoju turizma u županiji, pitanja o izgradnji belomanastirske obilaznice do kritike izvještavanja lokalnih medija o gospodarskoj situaciji istoka Hrvatske.