Ostalo

ČESTITAMO

Robert Seligman zlatni u Osijeku!

Sjajan uspjeh ostvario je osječki gimnastičar Robert Seligman. Osvojio je svoje prvo zlato u Osijeku i odličnom izvedbom na konju s hvataljkama oduševio publiku.

Zlatni Robert Seligman   FOTO:Vlado Kos / CROPIX
Piše: Republika.eu / STV

Iako je osvojena samo jedna medalja na prvom finalnom danu Svjetskog kupa u Osijeku, za hrvatsku gimnastiku dan je bio sjajan, jer publika je ovacijama ispratila nastup i osvojeno zlatno odličje Roberta Seligmana. Robert je nakon 3 srebra i jedne bronce konačno u svom Osijeku stigao i do zlata i to fantastičnim nastupom na konju s hvataljkama gdje je s ocjenom 14.533 bio uvjerljivo ispred svoje pratnje.

Drugi na konju bio je Rus Nikolai Kuksenkov a treći Azerbajdžanac Ivan Tihonov. Ostali hrvatski predstavnici prvog finalnog dana nisu uspjeli popeti se na postolje. Najmlađi član Osječanin Aurela Benović bio je šesti na parteru, a Tijana Tkačlec peta na preskoku. Napravili su male greške koje su im spustile ocjenu, ali mogu biti zadovoljni, posebice Aurel kojem je ovo prvi nastup u finalu svjetskog kupa u Osijeku.

Odlična je bila publika u Gradskom vrtu, dvorana gotovo do kraja ispunjena, ovacije, podrška svim vježbačima, a glasna i navijačka atmosfera očekuje se i u nedjelju, kada za Hrvatsku slijede još 3 finala. 

Ivan Srbić vija svoje treće zlato u Osijeku na preči, a tu će biti i dva finala za Anu Đerek na gredi i parteru. Program u dvorani počinje od 14 i 30.