Politika

SLUČAJ HOTMAIL

Povjerenstvo donosi odluku o Andreju Plenkoviću

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj sjednici odlučivat će je li premijer Andrej Plenković prekršio načela javnog djelovanja u slučaju Hotmail.

Andrej Plenković   FOTO:Tomislav Kristo / CROPIX
Piše: Media Servis

 Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković:

"Ovdje smo trebali više vremena da prikupimo podatke koji su nam više - manje dostavljeni. Predmet je spreman za odlučivanje".

A uoči sjednice zategnuti su odnosi između vladajućeg HDZ-a i Povjerenstva. Na pitanje osjeća li politički pritisak, Novaković je kratko odgovorila:

"Neka to javnost prosudi."

Podsjetimo, HDZ-ov Branko Bačić je prije dva dana prozvao Novaković. Tvrdi da je Upravni sud po tužbi bivše ministrice Dalić poništio rješenje Povjerenstva da je prekršila načelo obnašanja dužnosti. Novaković se navodno trebala izuzeti iz odlučivanja u slučaju Dalić jer je prije funkcije u Povjerenstvu radila u HUP-u čiji je najveći financijer bio bivši Agrokor. Odluka Upravnog suda još nije objavljena pa se postavilo pitanje kako je Bačić uopće došao do te informacije.

"Kako znam? Pa odakle bi znao? Rekla mi je gospođa Martina Dalić. To valjda nije sporno da je gospođa Dalić znala".

Ministar Lovro Kuščević koji je nedavno najavio da će Povjerenstvu ograničiti ovlasti, tvrdi:

"Koliko sam shvatio povjerenstvo napada vladajuće. Suradnja je izvrsna. Članovi povjerenstva su bili članovi radne skupine za izradu novog zakona. Kada vlada procjeni da je spreman... Godinu dana je u ladici zakon. Što čekate?...Vlada RH je ta koja određuje svoju dinamiku rada i kada zakon bude spreman za Sabor Vlada će ga usvojiti.... Evidentno negdje zapinje....Pa sasvim sigurno moramo napraviti jedan dobar kvalitetan zakon a tu ne treba brzati."