Crna kronika

ZAVRZLAMA SE NASTAVLJA

Odvjetnik Miljević: "Mamić neće biti izručen Hrvatskoj"

Veljko Miljević, odvjetnik Zdravka Mamića, izjavio je kako njegov klijent očekuje da već ovog tjedna bude pozvan pred nadležna tijeka BIH povodom ubrzanog postupka izručenja koje je zatraženo od Ministarstva pravosuđa RH. Međutim, ne vjeruje da će se to i dogoditi, obzirom na pravne pogreške.

Veljko Miljević   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

"Izgleda da je svima normalno da je protiv njega određen drugi istražni zatvor, koji, nota bene, nije pravomoćan. Ja sam protiv tog rješenja podnio žalbu. Vjerojatno on je najveći kriminalac u Hrvatskoj, pa je vjerojatno zbog njega trebalo promijeniti 28-godišnju dosljednu praksu koja je glasila da nema ni procesnih pretpostavki da se odlučuje o drugom istražnom zatvoru, dok postoji prvi."

Podsjetimo, Osječki Županijski sud u petak je izdao nalog za raspisivanje tjeralice protiv Mamića, kojem je Optužno vijeće tog istog suda 21. svibnja odredilo istražni zatvor. Tereti ga se, da je s još šestoricom okrivljenika, u sklopu zločinačkog udruženja, Dinamo oštetilo za oko 200 milijuna kuna. Mamić je danas htio održati konferenciju za novinare u Međugorju, gdje se sklonio nakon izricanja prvostupanjske presude prošle godine, no odvjetnik ga je u tome spriječio.

"Iako bi rado da neki podaci prodru u javnost, ali da moj klijent zbog toga nema nikakvih koristi, nego samo danju štetu, to mu nisam smio dopustiti."