Nogomet

PRVO POJAČANJE

Dosadašnji stoper Lokomotive Ante Majstorović potpisao za NK Osijek

Dosadašnji stoper Lokomotive dolazi u Gradski vrt, a s Osijekom je dogovorio ugovor na 3+1 godinu.

Dosadašnji stoper Lokomotive Ante Majstorović potpisao za NK Osijek   FOTO:NK Osijek
Piše: Republika.eu / NK Osijek

Osječki nogometni prvoligaš angažirao je prvo igračko pojačanje za novu sezonu. U Gradski vrt je stigao 25-godišnji Ante Majstorović koji je u protekle tri godine igrao u Lokomotivi gdje ga je posudio Dinamo s kojim je imao ugovor do ljeta 2021. godine.

Osijek ga je odlučio angažirati i s ovim je pouzdanim stoperom, u kontinuitetu jednim od najboljih u državnom prvenstvu, potpisan ugovor na 3+1 godinu. 

Majstorović je rođen u Zagrebu, no inače je iz Hercegovine, a seniorsku je karijeru započeo u Imotskom. Potom ga je angažirao RNK Split u kojem se nije dugo zadržao (43 nastupa) iako je jedno vrijeme bio i kapetan momčadi. Prihvatio je, naime, poziv iz Dinama i u srpnju 2016. stigao u Maksimir.

Okruglih 100 utakmica za „Lokose“

Ipak nije zaigrao za Modre jer ga je tamošnja struka poslala na posudbu među „Lokose“ među kojima je bio jedan od najstandardnijih prvotimaca. Odigrao je okruglih 100 utakmica za Lokomotivu, 90 u HNL-u, 6 u Kupu i 4 u europskim kvalifikacijama. U prošloj natjecateljskoj godini Ante je nastupio 33 puta za zagrebačku momčad, a iako je defanzivac uspio je postići i dva pogotka. Jedan je zabio upravo nama kada je u Gradskom vrtu jesenas bilo neriješeno 1:1, a drugi je postigao Riječanima. Trenutna cijena na Transfermarktu mu je milijun eura i razumljivo je da Bijelo-plavi, kao i navijači Osijeka, od njega dosta očekuju.