Politika

11 TOČAKA NA DNEVNOM REDU

Sabor zbog Tijelova zasjeda od danas do srijede

Zbog blagdana Tijelova saborski zastupnici ovaj će tjedan zasjedati već od ponedjeljka.

Sabor   FOTO:Goran Mehkek / CROPIX
Piše: Media Servis

 Na dnevnom redu za ovaj tjedan je 11 točaka, a počet će raspravom o Vladinu prijedlogu zakona o provedbi Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o uspostavi okvira za pružanje lučkih usluga i zajedničkih pravila o financijskoj transparentnosti luka. Sedam hrvatskih luka integrirale bi se u učinkovit prijevozni i logistički lanac transeuropske prometne mreže, a sve kroz stvaranje jedinstvenog, jasnog i transparentnog europskog okvira za financiranje i naplaćivanje lučkih usluga i upotrebu lučke infrastrukture.

Uredba se odnosi samo na morske luke transeuropske prometne mreže koje upravljaju s više od 0,1 posto ukupnog tereta ili broja putnika Europske unije, to znači luke: Rijeka, Pula, Šibenik, Zadar, Split, Dubrovnik i Ploče.

Raspravljat će i o EU Uredbi o o recikliranju brodova. Na dnevnom redu je i HSS-ov Prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine i posebnom oporezivanju nezakonito stečene imovine čiji je cilj takvu imovinu oporezovati po posebnoj stopi, od 60, 70 posto, te pojednostaviti postupak ispitivanja njenog porijekla i oporezivanja. HSS-ov prijedlog nisu podržali ni Vlada, ni matični saborski Odbor za pravosuđe.