Politika

UTRKA ZA PANTOVČAK

Šeksova izjava o mogućem podmetanju predsjednici - pusta priča, ucjena ili unutarstranačko razračunavanje?

U jučerašnjem intervjuu za Novu TV,Vladimir Šeks izjavio je da je moguće da aktualna predsjednica Grabar-Kitarović odustane od utrke za drugi mandat. Rekao je da kruže priče da bi joj se moglo podmetnuti nešto kompromitirajuće. Izjava je izazvala niz reakcija na saborskim hodnicima.

Kolinda Grabar Kitarović   FOTO:Cropix
Piše: Media Servis

SDP-ov saborski zastupnik Predrag Matić takvu insinuaciju o podmetanjima predsjednici Grabar-Kitarović nazvao je stilom rada HDZ-a.

"Stvari koje oni znaju čuvaju kao prijetnju ili kao ucjenu. Meni je to zazvučalo kao ucjena. Gospođa predsjednica ima toliko gafova i skandala da ne znam što bi joj se više moglo izvući. Naše tajne službe se u posljednjih trideset godina bave upravo takvim stvarima, a ne nužno nacionalnom sigurnošću. Evo, možda mogu izaći, kako se to moderno kaže, neki eksplicitni snimci".

Šeks je rekao i da oni koji bi je mogli kompromitirati su oni kojima je dala "nogu", zaboravljajući da je i on jedan od njih.

Matićev stranački kolega Saša Đujić rekao je da ga ne bi čudilo da je to još jedno unutarstranačko razračunavanje desnice u HDZ-u.

"Uostalom, možda je mislio na samoga sebe budući da i on njezin bivši suradnik, iako je to sada demantira. Ne bih išao toliko daleko, ali mislim da svi u Hrvatskoj znaju na koga je mislio, a to je ona ekstremna desnica s kojom je predsjednica očito raščistila u želji za novi mandat. To je jedno obilježje cijelog njezinog mandata".

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kratko je poručio:

"Nikakvih saznanja nemam niti smo ih mi na stranačkim tijelima čuli. Zato nemam potrebe to komentirati".

A ni čelnik MOST-a Božo Petrov nije bio puno rječitiji:

"Ne znam što joj Šeks podmeće, to pitajte njega".

A je li Šeksova izjava pusta priča, ucjena ili unutarstranačko razračunavanje - vrijeme će pokazati koja je teorija točna.