Osječko-baranjska

RADOVI SE BLIŽE KRAJU

Tehnički pregled Trpimirove ulice 04. srpnja

Obnova dijela jedne od najprometnijih ulica u Osijeku – Trpimirove na potezu od Svilane do raskrižja s Vukovarskom bliži se kraju. Dionica će biti završena 45 radnih dana prije roka.

Tehnički pregled Trpimirove ulice 04. srpnja   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Nakon istočnog, završava se i zapadni kolnički trak. Iako dolazi do povremenih zastoja, promet se ovdje i tijekom radova odvijao bez prekida. A s rekonstrukcijom ovog dijela Trpimirove se krenulo 2. svibnja. Riječ je o dionici dugoj 300 metara. Vrijednost radova je 2 i pol milijuna kuna.

"Promijenili smo konstrukciju, izasfaltirali smo, napravili smo rubnjake i betonsku galanteriju. Prešli smo na drugu fazu. Trenutačno radimo pripremu za asfalt. Sutra bi trebao ići nosivi sloj, u petak bi trebao ići završni sloj, tako da bi ovim tjednom završili asfaltne površine. Onda nam još ostaje horizontalna regulacija, čišćenje i privođenje gradilišta za tehnički pregled", priča za STV voditelj gradilišta Nikola Marukić.

A on je zakazan za 4. srpnja. Nakon toga bi trebala biti ukinuta i privremena regulacija prometa koja je zbog radova na snazi.

Potrudili smo se da građanima Osijeka što prije to napravimo i da nije toliki zastoj po cijelom gradu. Sada ostaje za vidjeti što će biti s vrlo prometnim raskrižjem Vukovarske i Trpimirove ulice, odnosno hoće li se raditi kružni tok kao što se spominjalo u javnosti, ili ipak neće.