Virovitičko-podravska

IZVANREDNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Ivica Kirin: Virovitica nije grad slučaj i to neće nikada biti

Predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Lahorka Weiss sazvala je za sjednicu na kojoj traže objašnjenje slučaja pokojnog Siniše Palma. Oporba oporba inzistira na političkoj odgovornosti Ivice Kirina, a HDZ-ov gradonačelnik Virovitice na sjednici poručuje: 'Virovitica nije grad slučaj, niti će ikada biti. Ma koliko se neki trudili da prikažu naš grad u takvom svjetlu'.

Ivica Kirin   FOTO:Zeljko Puhovski / CROPIX
Piše: Media Servis

 "Tko hoće taj vidi. Za badava nam sav novac ovog svijeta, da smo London i Beč, ovi bi imali iste primjedbe. Nažalost, nisam vas imao namjeru zamarati ovim, ali morao sam to reći zbog medijskih kuća pa možda jednoga dana netko i objavi pozitivnu vijest da mi nismo grad slučaj ili neko jadno selo na kraju svijeta kako nas učestalo prikazuju", rekao je.

O pronevjeri novca je rekao da kao podnositelj kaznene prijave, ne može govoriti o detaljima zbog tajnosti postupka. ''Objava saznanja koja ja imam mogli bi ugroziti istragu. Pozivam one koje ne obvezuje šutnja da progovore", rekao je.

Podsjetimo pročelnik za financije Palma počinio je samoubojstvo, a tijelo mu je pronađeno 3. lipnja. Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru smatra da nije potrebno izvršiti obdukciju, zbog čega se pojavila sumnja u cijeli slučaj. A svega nekoliko sati nakon objave njegove smrti, Kirin je izvijestio javnost o "počinjenju kaznenog djela na štetu gradskog proračuna" i podnio je kaznenu prijavu PU virovitičko-podravskoj. Palma je pritom razriješio pročelničke funkcije. Tvrdi da je u gradskom proračunu nanesena milijunska šteta, a Palma optužio da je bio ovisnik o kockanju.